Gamle Events

Crush
Bag synonymet Crush findes sanger, sangskriver og musiker Annsofie Salomon, som indkapsler og svæver mellem mytologiske universer, universalromantiske fortællinger og naturens grundelementer. Lytteren væves ind i et ejendommeligt tekstunivers, opfindsomt harmoniske melodier, og tiden sættes på pause, mens Salomons stemme klangligt svæver henover sangene som en ånd. Fans af Joanna Newsom, El Perro Del Mar og Angel Olsen vil ikke blive skuffede.

Publikum kan denne aften forvente en eksperimenterende optræden med et stort nærvær, der hylder klassisk sangskrivning med et futuristisk twist og samler sange fra en kommende udgivelse på pladeselskabet Tambourhinoceros.

Exstoa
Exstoa er aliasset for den danske bassist, sanger og komponist Ida Urds musikalske soloprojekt. I foråret 2019 udkom debut-EP’en Embracing Solitude, som er skrevet og indspillet på en rejse til Japan.

Exstoa skaber et stemningsfuldt, ambient og minimalistisk univers, og vil på denne aften i en duo-konstellation bestående af Ingri Høyland og Ida Urd, præsentere musik fra EP’en Embracing Solitude samt helt nyt materiale.

Kl. 19.00
Entré 60 kr

Så er der dømt Big Band…..!

24. januar kommer Henrik Bøggilds Jazz Orchestra og kildrer øregangen. Det er en debutkoncert – men bandets medlemmer har allerede debuteret for længe siden. Historien er den, at Henrik Bøggild – der er konservatorieuddannet fagottist med en uhelbredelig hang til jazz – fik ideen til at starte et rigtigt Big Band for et års tid siden. Han indbød en række garvede veteraner fra jazzscenen til a være med. Nu har bandet så øvet i et års tid og føler sig klar til at debutere. Besætningen er – udover klaver, bas og trommer . 2 tromboner, tre trompeter og fem saxofoner – så I kommer ikke til mangle stimulans for øresneglen!

Kl. 20.00 i caféen

Gratis entré

Kampen om mere tid – historisk og i dag

100 år efter at arbejderbevægelsen kæmpede sig til retten til 8 timers arbejde, 8 timers hvile og 8 timers fri tid, foreslår nu københavnske fagforeninger og politiske partier, at vi i dag igen nedjusterer mængden af tid, vi arbejder. Det sker af så forskellige hensyn som til lige fordeling af arbejdet, mental og fysisk sundhed, klima og ønsket om mere tid til omsorg, rekreation og demokratisk deltagelse.

En arbejdsgruppe i SF Hovedstaden inviterer til oplæg og debat om ønsker om at nytænke hverdagslivets tid. Det sker mandag den 13. januar klokken 19.30 til 21.30 i Christianshavns Beboerhus.

19:30-20:15: Historien om politisk kamp og sejr

En dygtig formidler fra Arbejdermuseet vil levende berette om arbejdslivets kampe for 100 år siden. Der vil være god tid til at stille spørgsmål, herunder til den historiske sejr i kampen for en 8-timers arbejdsdag.

20:30-21:30: Hvad vil vi i dag med vores tid?

Workshop og åben diskussion af drømme og tanker om mulige perspektiver og faldgruber ved at kæmpe for bedre hverdagsliv og samfund gennem en nedjustering til en 30-timers arbejdsuge i dag.

Alle er velkomne til hele arrangementet eller til at deltage i blot én af arrangementets to dele. Der er fri adgang, og i pausen er der fri kage og fri varme drikke.

Tilmelding er ikke nødvendig, men sikrer rigeligt kage til alle. Skriv til peter.westermann@regionh.dk

 

Lige op til jul, inviterer SHOCK og Beboerhuset lyset ind og garanterer for en ordentlig gang hygge, i form af røverhistorier, øl-tombola og ekstremt dansevenligt orgelmusik med super-fest-bandet The Orgelheimers! Det er ganske gratis at deltage, hvis bare du husker det gode humør og de nypudsede dansesko!

Kl. 19.00 i caféen
Musikken starter kl. 21.00!

Gratis entré

Endnu en historisk aften i dybdens navn.

I denne omgang, fire velhavende doggs:

GHAZAL
KAMP
DILLIAN HARPER
TBA

Christianshavns Beboerhus bliver aftenens grotte og kun 30 knogleben skal du af med, for at være med.

Django Reinhardt Jam er klar med årets sidste jam.

Alle er velkomne både som publikum og på scenen, så medbring dit instrument og jam med.

Kl. 20.15

Entré: 50 kr.

BEBOMusic presents ..
Independent Labels W i n t e r F e s t 2 0 1 9

Welcome to a celebration of the sprawling independent music scene in Copenhagen.

14:00 til 20:00 – Record fair and DJ’s in the cafe (free entry)
16:00 til 20:00 – Live music & DJ’s across the house (50DKK entry)

RECORD FAIR
Mom Eat Dad · Eget Værelse · Institut for Dansk Lydarkæologi · Tonometer · L9091 · Funeral Tapes · Halloween Creativity · År & Dag · Cejero · Resonans rec. · Howard Records · BIN · TOPOS · Abstract Tits · Gotta Let It Out · Zone Collective · Love & Beauty Music · Passive/Aggressive · One Take Records · Aftenrutine & more ….

LIVE PERFORMANCES
· BOUJELOUD
‘Sayonara’ www.youtube.com/watch?v=jCEoeZS4jZM

· NIDI
Nidi – Italian for nests – is a frissonistic percussion duo formed by Francesco Toninelli and Irene Bianco.

· CLARISSA CONNELLY
with band! ‘De Novo’ – www.youtube.com/watch?v=R6FdV8stOsE

· MEGA EK-PRES
‘Goodluck in the world’ – www.youtube.com/watch?v=FtIGr3x2NN8

PLUS
· Independent Records Labels DJ’S
· Banko with your MC D/O Ripper (Win exclusive merchandise!)

Poster design by Laurits Hanak

Jensen, Jensen, Christensen og Larsen (JJC&L) er et Christianshavner-band med støvlerne solidt plantet i 60’ernes og 70’ernes frodige blues-rock-muld. Hendrix, Dylan, Santana, Young og Clapton er hjørnesten i repertoiret – med udflugter til Albert King, Otis Rush og Stones. Bandet har spillet sammen i fem år og gav sidste efterår en velbesøgt koncert i Beboerhuset, hvor der blev rocket og danset godt igennem. Solid traditionel blues og rock med masser af feeling, decibel’er og guitarlir!

 

Vi skal fejre, at vinterhaven er gjort klar til en hyggelig jul!
Der vil være julemarkedsboder i caféen, hvor du kan finde lækre ting og sager.

Den berømte Bebo-glögg er også tilbage. Og den kan svælges med æbleskiver til. En klassisk og admirabel kombination, der virker hver gang.

Selskabelighederne finder sted torsdag d. 5. december fra kl 16-20.

Kom ind i hjertevarmen!

Christmas, Country & Craziness

Ligesom pinse altid falder den syvende søndag efter påske, er Country Christmas altid første onsdag efter Black Friday.
Det er julens egentlig peak – herefter går det stødt ned ad bakke.
Kom og syng med på julens sande budskab om fred, kærlighed og The Wreck of Old 97.
 
Kl. 20.00 i caféen
Entré 80 kr.

Jon Aslak er en dansksproget sangskriver der vil, til denne aften sammen med Lånte Fjer og Galsterei, underholde alene med sin guitar, sine sange og sin halvnasale stemme. Der er rødder til folkemusik og sangene er skrevet på akustisk guitar.
I foråret udgav han EP´en ´FarveL´og arbejder på nyt materiale, der snart vil udkomme.

lånte fjer er et åbent projekt med Gabriele Amatullis sange og musik som omdrejningspunkt. Han skriver og spiller dansksprogede sange, der trækker på inspiration fra singer-songwriter-folk og visetraditionens poetiske tekstunivers og flagrer tematisk et sted mellem barndommens drømme, desillusioneret samfundskritik og bittersød romantik.
I aften spiller han alene ledsaget af sin guitar.

Galsterei er et halvgammelt tysk ord, der stammer fra helgammelt nordisk ‘galđr’. Det dækker over noget syngende hekseri, der f.eks. skulle kunne lette svære fødsler, gøre nogen vanvittig, sænke fjerne skibe og afgøre kriges udfald. Odin var kendt som Galstrens Fader, og han kendte 18 forskellige galstre!
Galsterei er også Steffen Galster, der leger med sine sange, sin stemme og mandolaerne Nelson og Elvis.
Det er ikke sikkert, at det virker, men hvis nogen har en verden, der skal reddes, eller bare en svær fødsel, noget vanvid, et skib eller en krig, der skal ordnes, giver jeg det alligevel gerne et forsøg.

www.facebook.com/galsterei
www.youtube.com/channel/UC3b5rjDD0rBbGcKK0tY1YMQ
www.soundcloud.com/galsterei

Så kom og få en hyggelig aften med musik på Christianshavns Beboerhus. Vi glæder os!

Entré: 70kr
Dør: kl. 20

Yuri Landman
Er musiker og instrumentbygger fra Holland, som gennem årtier har afviklet workshops rundt omkring i verden med instrumentbygning og -design som sit omdrejningspunkt.
Han har bygget og designet instrumenter til store koryfæer som Sonic Youth, dEUS, Melt-Banana, Thys Chatham, Ex-Easter Island Head, Half Japanese, Kaki King og mange flere.
I 2012 udgav Yuri Landman og Bart Hopkin bogen Nice noise, som omhandler præparering af strengeinstrumenter og extended techniques for guitar.

Malevich String Plate Ensemble
Torsdag-fredag d. 28-29 november giver Yuri Landman en gratis workshop på RMC (se mere her: https://www.facebook.com/events/457911688176639/), hvor hensigten er, at deltagerne i samarbejde skal fabrikere et elektronisk strengeinstrument inspireret af den russiske suprematistiske maler Kasimir Malevich.
Om aftenen transporteres alle instrumenter til Christianhavns Beboerhus, hvor deltagerne vil spille en improviseret koncert som Copenhagen Malevich String Plate Ensemble.

Drummesses
Er en tromme duo bestående af Simin Stine Ramezanali og Sufie Elmgreen. De er begge billedkunstnere, musikere og komponister, der arbejder med en række forskellige formater og udtryk. Drummesses spiller enkle, energiske sæt over partiturer lavet af enten den ene eller den anden.

Denne aften spiller de Drummesses book I – Tropes Fills Omens og book II – History of the lock and key. Begge “bøger” udkommer i 2020 som play-along bog på One Take Records.

I anledning af Thomas Løppenthins kommende biografi om Kliché byder Forlaget Borderline på en forfriskning.
Bogen er officielt først på gaden mandag d. 3/12, men det vil naturligvis være muligt at købe bogen til receptionen. Køber man bogen til receptionen følger der et til lejligheden fremstillet print af Klichés cover artist Søren Kjærs foto fra Legoland 1980 med i købet. Alle der køber bogen deltager lifeledes i lodtrækningen om to vintage Kliché-plakater fra henholdsvis 1980 og 1982.

Fra bogens bagside:
Det danske rockband Klichés unikke tilgang til musikken, teksterne, koncerterne og ikke mindst det knusende hårde arbejde med skabelsen af de to nyskabende mesterværker Supertanker (1980)
og Okay Okay Boys (1982) udgør en vigtig brik i dansk musikhistorie. I ‘Supertanker – Kliché, 1977-85’ fortæller bandmedlemmerne Johnny Voss, Jens Valo og Nils Torp for første gang i bogform den samlede historie om Kliché: en beretning om originale musikere og store egoer, der krydser klinger, og om skabelsen af banebrydende kunst.

Til at forløse denne fængslende historie om venskaber og skyhøje ambitioner om at skabe noget nyt i en tid, hvor dansk musik stod i stampe, medvirker også Kliché-vikar og -fan Steffen Brandt, pladeselskabsboss Poul Bruun, producer Nils Henriksen samt et broget hold af lysfolk, roadier, bookere, journalister og kolleger.
Historien ledsages af mere end 200 illustrationer, heraf mange aldrig før offentliggjorte fotos af bandet.

Thomas Løppenthin, født 1977, debuterede i 2015 med den anmelderroste kultbog ‘Mere Ly’s om syrerockfænomenet Spids Nøgenhat. Løppenthin er skribent på Borderline Magazine og redaktionsmedlem og studievært på radioprogrammet Mod Strømmen.

Kl. 16 – 19 i caféen

Kom og jam med husbandet og andre dygtige musikere, eller kom blot og lyt til de swingende toner.
Det er altid sidste tirsdag i måneden, så sæt kryds i kalenderen og find guitaren, klarinetten, harmonikaen, violinen, bassen eller saxofonen eller sangstemmen frem til en god aften.

Backing band er: Michael Dahl: Lead guitar Jesper Riis: Kontra Bas Thomas Lund: Rytmeguitar/vokal

Kl. 20.15 i caféen

Entré 50 kr.

Endnu en gang kommer Nulle & Verdensokestret forbi og laver et brag af et nummer, kom forbi til den fantastiske aften!!! Billetter købes i døren, først til mølle!

Skidefuld af historier er et intensivt teaterprojekt som er blevet skabt på blot 14 dage, hvor nuværende og tidligere hjemløse og Hus Forbi-sælgere deler deres livshistorier i en professionelt opsat forestilling.

Vi har samlet et hold af mennesker, der lever et liv, som mange dårligt begriber. Et liv, præget af hjemløshed, arbejdsløshed, misbrug og pengeknaphed, men også en tilværelse med meningsfulde fællesskaber, broderskab og et livligt liv på gaden.

Vi kender dem alle sammen, de hjemløse som efterhånden er blevet en del af bybilledet. Avissælgerne der står udenfor supermarkedet og sælger aviser med tasken på skrå og aviserne i hånden. Ukueligt, i sol og regn, i høj sommer og streng vinter møder vi dem. Måske kigger vi ned, når vi går forbi, fordi vi ikke lige kan overskue, at skulle forholde os til vedkommende, som rækker hånden ud. Måske stikker vi vedkommende en 20’er og får avisen med hjem og en lille smule bedre samvittighed?! Måske møder vi den hjemløse person en enkelt gang eller to, måske hver dag, fordi han eller hun altid står dér på torvet, når vi er på vej på arbejde eller uden for supermarkedet, når vi skynder os at få handlet det hele ind, så vi kan nå hjem og fortsætte med resten af dagligdagens gøremål.
Men hvem er mennesket egentlig, med papskiltet, tasken, aviserne?. Vi får måske et glimt, en gang i mellem men vi ser som ofte, kun det ydre og tragiske menneske, dér i det snavsede tøj?!

Forestillingen er et unikt kludetæppe af historier fra spillernes liv syet sammen af små fine, skøre, skrøbelige og rørende tableauer. Om det der former os som mennesker, om det vedkommende og væsentlige i livet og om tanker, der favner både livet og døden.

Deltagerne i teaterprojektet har ikke alle erfaring med hverken teater, sang, dans eller musik. Men professionelle instruktører sætter rammerne og ud fra deltagernes egne historier, skabes en autentisk, rørende og berigende forestilling.

Skidefuld af historier er skabt i et samarbejde mellem Christianshavns Beboerhus og Kulturhuset Galaksen med støtte fra Christianshavns lokaludvalg og finansieres desuden via crowdfunding

Crowdfunding

Af naturlige årsager, kan skuespillerne ikke sælge aviser i tiden, hvor de laver teater, derfor indsamler vi penge som ubeskåret går til skuespillerne så de kan få til dagen af vejen.

Du kan donere via linket eller på Mobilepay 949683

https://samlind.dk/donations/stoet-hjemloese-og-hus-forbi-saelgere-i-unikt-teaterprojekt/

Spilledage Christianshavns Beboerhus:
Premiere fredag 22. november kl. 20:00

Lørdag 23. november kl. 15:00
Lørdag 23. november kl. 20:00

Spilledage i Galaksen (Værløse):
Tirsdag 26. november kl. 18:00
Onsdag 27. november kl. 18:00

Varighed: ca. 1 time uden pause
Dørene åbnes ca. en halv time inden forestillingens start

Billetter: 100 kr. + gebyr (inkl Garderobe)

Forslag: https://galaksen.dk/program/skidefuld-af-historier/

Følg os på FB og Instagram #skidefuldafhistorier

 

 

Hund I Snor leverer musikalske stemningsbilleder, taget i det øjeblik den hektiske hverdag bliver sat på pause, hvor øjnene begynder rigtigt at se, og ørerne at høre.

Kl. 20.00

Entré 50 kr.

Release fest for albummet “Sriracha” af Den Røde Armé

Kom og fejr vores nye album med os på Beboerhuset på Christianshavn! Vi skylder stor tak til Christianshavn for at gøre os til de mønsterborgere vi er i dag. Så det passer som fod i hose og hånd i handske.

Vores gode venner, store talenter og medsammensvorne Jens Nørhave & ASHORTTIMELATER vil også lave lyd. Så det bliver virkelig et familiearrangement. Tag din mor med!

PROGRAM:

Kl. 20.30: ASHORTTIMELATER

Kl. 21.30: Jens Nørhave

Kl. 22.30: Den Røde Armé

(Meget eksklusivt hemmeligt afterparty et meget hemmeligt sted. måske. hvem ved)

Anyines presents a cute Wednesday night of musical wizardry:

Caparica Vocal Group
jrmmt
Anders Vestergaard
MC Boli (DJ)

Beboerhuset 13/11 kl 20.00, 50kr entrance.

Caparica Vocal Group:
This collective was formed through the guidance of wizard Santi Rieser at the coast of portugese surfer town Caparica. Dogmatic exercises, chakra resonators and 2€ recorder flutes lead up to the groups only show at Banco, Lisbon in 2018. So far the members count Astrid Sonne, Santi Rieser, Soho Rezanejad, Villads Klint, Aske, Edith & Pernille Zidore. They will now rethink their performance for Copenhagen 2019.
https://soundcloud.com/anyines/caparicavocalgroup-live-at-banco

jrmmt:
jrmmt is Jens Ramon Murga Meinert Thomsen, wizard in every sense of the word. He will perform material from his solo act. Enchanting us with manylayered sonic explosions, evolving organic chemistry through electronic sounds.

Anders Vestergaard:
This time the wizardry happens behind the drums. Anders Vestergaard will perform a variation of his piece ‘prime float//unitary perfect’. Two long pieces of hypnotic and ceremonial beats, that insist on bodily existence. The music recalls both traditional African drum music as well as club music, but the creational baseline was the artists own practice of the Chinese standing meditation Qigong.
https://soundcloud.com/anyines/sets/andersvestergaard

MC Boli:
Master wizard behind Boli Group will be the selector of the evening. U never know.
https://soundcloud.com/mcboli

Comments are closed.