Gamle Events

Beboerhuset undersøger sammen med SHOCK baggrunden for Arbejdernes Internationale Kampdag (d. 1. maj) – og spørger ind til, hvorfor den fortsat er aktuel idag, her 130 år efter den første fejring af kampdagen i Danmark – og det er helt gratis at deltage.

”Vi har inviteret historiker René Karpantschof til at fortælle om dengang arbejdernes 1. Maj kom til Danmark i 1890. Frem til 1920 håbede kapitalister stadig at knuse fagbevægelsen helt, mens mange arbejdere omvendt ønskede socialismens fulde sejr. Karpantschof vil også fortælle, hvordan tidens hårde klassekamp affødte steder, organisationer og idéer, der stadig præger venstrefløjen i dag.”

Dernæst fortæller Strejkedrengene historier om faglige aktivister og synger arbejdersange vi alle må synge med på. De medbringer sanghæfter i tilfælde af, at man ikke kan teksten

DJ SPUTNIK spiller til sidst lækker musik, du kan danse til, hvis ikke dine fødder, ben og hofter er blevet slidt HELT ned på arbejdspladsen.

Det vil være muligt, at nyde lækre kolde cocktails og øl i baren.

YOUR LOVE udgiver deres debut EP ‘overdressed’ fredag d. 20 marts 2020. Releasekoncerten afholdes på Christianshavns Beboerhus.

Dørene åbner : kl 20:00

Èntre : GRATIS

Aktiemarkederne bløder, oliepriserne rasler ned med store konsekvenser for resten af økonomien og coronavirussen har kun forværret en i forvejen meget ustabil verdensøkonomi. En ny global kapitalistisk krise, på skala med hvad vi så i 2008, er under opsejling.

Men hvor der i 2008 var en forholdsvist stabil politisk situation på verdensplan, så er alt nu ændret. Gamle alliancer er revet itu, og de geopolitiske spændinger mellem de mest magtfulde lande er højspændte. Stabilitet er erstattet med usikkerhed på alle planer, såsom Brexit, det amerikanske præsidentvalg og ny potentiel flygtningekrise.

Redaktør for Revolution Jonas Foldager taler og lægger op til diskussion af den nye verdenskrise, den internationale politiske situation og hvordan vi stiller os som revolutionære.

Mødet bliver afholdt i Christianshavns Beboerhus, i lokale ‘Nisten’ kl. 19:00 tirsdag den 17. marts. Alle er velkomne.

BEBO-Music præsenterer Laust Moltesen + Anders Hjernø

Kl. 20:00
Entré 60 kr

¤¤¤¤¤¤

LAUST MOLTESEN
The music of Laust Moltesen is situated somewhere between extrovert dancing music, modern compositional music and experimental songwriting. The music reaches out with an
impatient energy and an immediate, simple sound. The pictures in his stories about animals, employees, cold almonds and slime race through the body. The bizarre and the magical is intertwined with a terse everyday tone of voice.

This evening he will be performing with an augmented version of his band and his debut album ‘6 sange om dyr og mennesker’ (6 songs about animals and humans) will be released.

Lineup:
Jonas Albrecht – trommer
Johan Feierskov – synth/trommemaskine
Magnus Bak – trombone
Pablo Llambías – trombone
Laust Moltesen – guitar + vox

ANDERS HJERNØ
Anders Hjernø is a versatile and extremely productive songwriter from Copenhagen. He mixes the everyday against the poetic, so it sparks on an original and often quite humorous way.

The lyrics are dressed in colorful musical suits, and Anders himself calls his music a mixture of “living room funk, heart rock and stand-up chamber music”.

Anders debuted in 2012 and has since then released music as a solo artist and with Tidlige Armbånd and Viktors Garage. In all, he has contributed to over 25 albums, EPs, podcasts and Christmas singles – all released on the Copenhagen record label Aftenrutine.
His next album to be released in spring 2020.

www.andershjernoe.dk

I oktober gjorde Performativ Croquis sin kreative debut på Christianshavn Beboerhus.

Fredag d. 13. marts er gruppen tilbage med en ny forestilling, der igen kombinerer den skulpturelle genre croquis med performance og live musik.

Kom og oplev en helt unik kunst-hybrid, hvor du kan deltage som tegner og observerende publikummer.

Performativ Croquis består af danserne Helene Sally og Sophie Ternowitz og internationale musiker Tri Minh.

Fredag d. 13. marts kl. 20-22 bliver du vidne til en poetisk fortælling fortalt gennem ekspressive kropspositioner, bevægelser, stoflige streger og ritualer, som handler om den ambivalente tilstand af åbenhed og lukkethed i det at være en del af.

Performativ Croquis fremhæver den performative dimension i den traditionelle croquis. Den trækker dig ind i en immersiv og nærværende atmosfære, hvor du kan fordybe dig i samværet med to performeres bevægelige og statiske kroppe, et usædvanligt smukt lydlandskab, lysopsætning og selvfølgelig din pen og tegneblok.

Arrangementet afvikles i samarbejde med SHOCK.

Entré 125 kr
Billetter kan købes Her

Landbruget får med rette skylden for mange miljø- og klimaproblemer. Men det er vigtigt at have for øje, at det vi står overfor er et kapitalistisk landbrug, og at det er i det forhold at problemerne i høj grad har deres rod. Med eksempler fra forskellige steder i verden, ser vi på hvordan det hænger sammen.

Oplæg v/ Freddie Nielsen, Internationale Socialister

kl. 19.15 – 21.30

Kom til releasekoncert med Fredrik Moth Five i anledning af vores nye plade (CD/ Vinyl) Take The B Train kommer på gaden.

Fredrik Moth – Saxofon
David Besiakov – Trommer
Jasper Jagd – Bas
Mads Nørgaard – Guitar
Lars Fiil – Keys

Kvintetten udgav sin første plade i 2016 – It Could Be Nina – som modtog fine anmeldelser. Bla. andet:

”(…) Alle formuleret gennem de virkelig velskrevne sange, som de fem musikere forholder sig til. Dette er ikke en jam, slet ikke, det er inspireret samarbejde, hvor musikalsk helhed der målet. Det står 8-0 i pausen. Melodierne fanger. Og det swinger”. – Henrik Woldsgaard i Jazzspecial.

”It Could be Nina” fremstår helstøbt, velafbalanceret og gennemtænkt og ”Den navnløse” er et fint ciseleret højdepunkt med saxofonen i en fornem frontposition.” – Ivan Rod(Gaffa)

Kl. 20.00 i caféen

Australien brænder og har gjort det alt for længe. Liv, økosystemer og huse går bogstavelig talt op i røg.

Den australske regering indsats mod brandene og for ofrene er mangelfuld og skævt fordelt.

Derfor vil vi give en hjælpende hånd til uafhængige, lokale organisationer, der leverer akut nødhjælp, såvel som varetagelse af længerevarende beskyttelse af dyreliv. – Organisationer og mennesker der arbejder lokalt og er i direkte kontakt med katastrofen og dens ofre og med indsigt i de behov, den både akut og på lang sigt afføder samt den fremtidige beskyttelse af landlige distrikter mod ødelæggelser.

3 typer billetter:

100kr – ‘Friends of the wombats’ inkl. adgang
150kr – ‘Kickass Kangaroo’ incl. adgang + 2 drinks
200kr – ‘Koala Club’ incl. adgang + 2 drinks + snacks

https://billetto.dk/e/lend-a-hand-to-the-land-down-under-billetter-407296/

Live Acts:
Tuhaf (CPH-Turkish psych rock)
https://youtu.be/QOGWMEkaiD8

Fredlife (CPH- Leonard Cohen and Tricky’s love child)
https://youtu.be/VZL5IFqL42c

Dj’s:
DingoTracks (AUS)
The Beat Mermaids (DK)

Desuden vil der bliver afholdt auktioner over donerede fede ting og billetter.
Se mere på festens facebook event: https://www.facebook.com/events/1109753566039104/?active_tab=about

Alle penge, der kommer ind på aftenen, går til:
Firesticks (https://www.firesticks.org.au/)
Foundation for Rural and Regional Renewal (https://www.frrr.org.au/bushfires)
WIRES (www.wires.org.au)

Sponsorered af: Copenhagen Distillery og Dry & Bitter brewery

Django Jam, den månedlige aften hvor man kan komme og spille og synge med eller bare lytte til den god gamle Django swing stil!

Kl. 20
Entré 50 kr

Vi savner sol og sommer, skøn musik, mad over bål og Munke Strand. Derfor præsenterer vi: AVERNAX VINTERFEST.
På årets ekstra-dag den 29. februar øser vi en dosis Avernax op til værdigt trængende – og alle andre interesserede.
Der vil være lækker musik, kolde øl med rabat, hvis du har egen kop med og masser af ø-love samt muligheden for at gense hende den kloge fra saunaen eller ham den sjove fra fællesspisning.❤️️

Musikken kender du fra tidligere år:
De Høje Hæle
Orcas – DK
Surprise
DJs (TBA)

Prisen er 150 kr og hele overskuddet går til at gøre årets festival endnu bedre.

Vi håber, du har lyst til at bakke op om denne “lillebror” til Avernax Festival

Så sparker dit favoritband country sæsonen i gang på dit yndlings hangout

Kl. 21.00
Entré 80 kr

Vores tønder skal have en masse slag med en dertil egnet kølle, og som enhver fastelavnsconnaisseur ved, gøres det bedst med varm kakao og en lækker fastelavnsbolle i maven.
Festlig og farverigt bliver det, når vi lukker op for årets fastelavn med rulleskøjte prinsessen Tanja Zabell som vært, og Sille & Palle sætter lyd og musikalsk underholdning til (tjek dem ud på www.humanmusic.dk).

Program:
14.00 – Dørene åbner og Tanja byder velkommen
14.30 – Musik og underholdning med Sille & Palle
15.00 – Tøndeslagning, Kattekonge og kattedronning kåres undervejs.
15.45 – Bedste udklædninger kåres
16.00 – Festen slutter i salen

15.55 – Sundby Fastelavns Forening kommer forbi med rytteroptog, hestevogne, hornorkester og sang.      Dette er gratis at deltage i.

Billetter i forsalg: Her
En billet inkluderer varm kakao, fastelavnsbolle og en slikpose

Vi har 2 tønder, en til 3-6 år og en til 7-11 år

Orkestrets répertoire består udover et par enkelte egne kompositioner af musik skrevet af de store bebopmestre(Charlie Parker, Dizzy Gillespie, Clifford Brown, Bud Powell m.fl.). Det vil sige en god blanding up-tempo og medium bebopnumre. Herudover latinnumre og ballader. Orkestret er yderst sammenspillet og med åbenlys sans for formidling og improvisation tilpasser musikerne sig stemningen i rummet.

Musikken spilles af fem passionerede og professionelle musikere:

Adrian Strømberg Knudsen – Altsax
Thomas Metcalf- Drums
Kim Kjær Knudsen – Piano
Casper Ludvigsen – Bas
Carsten Lauridsen Trp/Flugelhorn

Kl. 20
Entré 50 kr

BEBOMusic presents Mija Milovic RELEASE: With Shadowfax on my Back + Arthur Carlander.

Christianshavns Beboerhus
doors: 20:00
entry: 60 DKK

¤¤¤¤¤¤

MIJA MILOVIC
Danish-Montenegrin musician Mija Milovic has been a driving force in a large number of Copenhagen bands such as Kvindebarnet, Tidlige Armbånd, DNTK, Viktors Garage, under the solo alias Puck Mintie, the duo megaXpres, The Heathersoup Ensemble and slim0.
Now Mija Milovic will release her first full-length album in her own name: “With Shadowfax on My Back”. The album will be released on February 15, 2020 on all streaming services. The album is
produced by Mija Milovic herself and released on the label megaXpres. The album has been recorded in the Montana studio in Belgrade and around around DK.

On “With Shadowfax on my back”, Mija Milovic sings from future and past spaces – the near and intimate, the grandiose – in a
a story which regularly changes frequency. A story where Mija Milovic acts as a lead singer, both in the actual sense,
and through all the roles she performs in the work with voices and characters taking many shapes and forms.

ARTHUR CARLANDER
Sci-fi songs and pieces in a fury, blurry mist, a web of worldlines, with an always variable amount of dimensions. Voices and words from unknown worlds, voids, emerging from what seems to be a meta-plane of possible worlds, in a mold of vibrating guitar strings, birdsong, layers of data, dna strings manifesting out of pure chance, orchestras of strange minds trying to communicate with us, lost travellers scrambled, existing .nowhere, sending a musical morse code through the universe.

En herlig aften med fire bands og artister, der på forskellig vis sætter ord og musik til begreberne køn, kritik og kærlighed.

På programmet er:

Lady Jerk: Kort og karismatisk solo-performance med sange om Jagtvejen, Matas og privilegieblindhed

Reveal Party: På én gang sad indie girl og wannabe antimonarkistisk popdronning. Lidt støjguitar, lidt akustisk, lidt trommemaskine, lidt keys, lidt kønsidentitet, lidt inderlighed, lidt revolutionær, mest champagne, lidt alternativ, meget pop

Vognvogn: Femmands indie/folkband med dragende og poetiske sange om haver, biler, druk, tilfældigheder og kærlighed

Det Kønne Kartel: Feministisk folkband med kontrabas, mandolin og masser af sange, du kan synge med på

Dørene åbner kl. 19.30
Entré: 75 kr.

BEBOMusic presents SPELLCASTER, LITTLE ARTIST, FRANCESCA BURATTELLI & FREE.FORM.TRAGEDY

at Christianshavns Beboerhus
07-02-2020, kl 20:00
entry 70DKK

|| SPELLCASTER
Spellcaster is the solo-moniker of vocalist, composer and producer Holger Hartvig. As part of both the pioneering and critically acclaimed group Synd og Skam, as well as in Brynje and Posh Isolation-affiliated Boli Group, Holger Hartvig has long been practicing a daring and unconventional approach to composing and producing. Through numerous involvements, Holger Hartvig has since the early 2010s been known as intriguing voice in the frontier of the Copenhagen underground scene.
Listen: https://soundcloud.com/spellcaster-timeleaper

|| LITTLE ARTIST
In many disguises Lasse Latz aka Little Artist has been active and activating their peers in the underground wetlands of cph for more than a decade. After excursions to the south and east coasts of the US Little Artist is picture painting in a heavy bass spectrum with fierce snares, bolded brass and a drowsy vox, all packed in the sparkling colors of a late night cup noodles in a dim lit loft.
Listen: https://soundcloud.com/0littleartist0

|| Francesca Burattelli
As a interdisciplinary artist Francesca Burattelli, when on stage, weaves together experimental pop and orchestral music. Her unique voice is the bearing element welding collages of composition and storytelling to a whole.
The vocal itself looking weary back and forth between futuristic elegance and the south Italian song tradition, while the music unravels electronic dissonance, manipulated strings and synthetic choir
Listen: https://soundcloud.com/francesca-burattelli

|| free.form.tragedy
sweeps the floor in blatant rythms. an eclectic mix of perreo, dembow, dirty south and potential bangers+++. Low bpm and high vibration ♥

BEBOMusic presents…
Pimpono Ensemble · ‘SURVIVAL KIT’ · ¡ Album release !

LIVE:

Tobias Pfeil [NO]
Pimpono Ensemble [PL/DK/NO]

Pimpono Ensemble
Pimpono Ensemble is a large band established in 2014 in Copenhagen led by drummer/composer Szymon Gąsiorek.

The music of the band combines punk rock energy, free improvisation freedom, curiosity of experiment, beautiful nostalgic melodies and noise within the sound of jazz orchestra.
In the compositions of Szymon Gąsiorek, avant-garde meets pop culture with an energy that conveys the substance full of youthful idealism, non-conformism and dreams.

Jonas Due (DK) – trumpet
Jędrzej Łagodziński (PL) – tenor saxophone
Michał Biel (PL) – baritone saxophone
Rasmus Svale (DK) – tuba
Jonatan Uranes (NO) – bass + electronics
Rafał Różalski (PL) – double bass
Szymon Pimpon Gąsiorek (PL) – drums, composition

In November 2016 the band released their well-received debut album ‘HOPE LOVE PEACE FAITH’.

LISTEN: https://pimpon.bandcamp.com/album/hope-love-peace-faith

WATCH: https://www.youtube.com/watch?v=hpkwpy3IEeM

Their new album ‘SURVIVAL KIT’ will be released on 25th of January 2020 and performed live at Chrisianshavns Beboerhus for this album launch event !

Tobias Pfeil
Tobias Pfeil is a Norwegian composer and multi-instrumentalist, currently studying composition in Bern under famous danish composer Simon Steen-Andersen.
He is known for his rich and varied works which range from sound installations, to genre-defying improvisations, to compositions for video and stage.

Tobias has performed/collaborated with Tuvaband, Natalie Sandtorv, Kresten Osgood, Søren Kjærgaard, Hanne Boel, Nils-Petter Molvær, Pimpono Ensemble, The Norwegian Theater and Thurston Moore.
He is also known as his artpop-alter-ego Tobi Duchampe.
For this concert we can expect a variety of different sonic material fused into an original musical performance.

LISTEN: https://soundcloud.com/tobiduchampe/god_of_punk

Crush
Bag synonymet Crush findes sanger, sangskriver og musiker Annsofie Salomon, som indkapsler og svæver mellem mytologiske universer, universalromantiske fortællinger og naturens grundelementer. Lytteren væves ind i et ejendommeligt tekstunivers, opfindsomt harmoniske melodier, og tiden sættes på pause, mens Salomons stemme klangligt svæver henover sangene som en ånd. Fans af Joanna Newsom, El Perro Del Mar og Angel Olsen vil ikke blive skuffede.

Publikum kan denne aften forvente en eksperimenterende optræden med et stort nærvær, der hylder klassisk sangskrivning med et futuristisk twist og samler sange fra en kommende udgivelse på pladeselskabet Tambourhinoceros.

Exstoa
Exstoa er aliasset for den danske bassist, sanger og komponist Ida Urds musikalske soloprojekt. I foråret 2019 udkom debut-EP’en Embracing Solitude, som er skrevet og indspillet på en rejse til Japan.

Exstoa skaber et stemningsfuldt, ambient og minimalistisk univers, og vil på denne aften i en duo-konstellation bestående af Ingri Høyland og Ida Urd, præsentere musik fra EP’en Embracing Solitude samt helt nyt materiale.

Kl. 19.00
Entré 60 kr

Comments are closed.