Gamle Events

Fanø Free Folk Festival markerer 10 års jubilæum – og varmer sammen med Copenhagen Jazz Festival op med en intim aften på Christianshavns Beboerhus 12. Juli. Oplev skotske Bell Lungs og den svensk/polsk/japanske kvartet Leisure Children.

Entré: 70 dkk
21.00 – Bell Lungs
22.30 – Leisure Children

“A truly remarkable voice, like cut quartz” skrev Rave Child om skotske Bell Lungs. Et drømmende solo-projekt, hvor violin, flere lag af vokalharmonier, omnichord, loops og field recordings væves sammen til et psykedelisk post-folk lydtæppe. Bell Lungs formår at løfte lytteren til andre galakser med sine svævende soundscapes, men kan også træde ind i et helt intimt mikrokosmos. Koncerterne inddrager ofte visuelle eller performative elementer, og til tider kan sangene løfte sig i dragende og næsten Kate Bush-klingende drømmepop.
Lyt: https://www.youtube.com/watch?v=5G_IYdj7bjE

Leisure Children er et internationalt hold af musikere, der fandt sammen under Copenhagen Jazz Festival i 2018. Minimalistisk sangskrivning, folk og jazzede arrangementer mødes hos kvartetten, der består af musikere fra Sverige, Polen og Japan. Fanø Free Folk Festival havde for nylig fornøjelsen af at præsentere den svenske sanger og banjo-spiller Lo Ersare på ALICE, hvor hun spillede med sit faste band. Lo Ersares stærke sange, banjo og nuancerede vokal står også centralt hos Leisure Children, men også japanske melodier og sange, der for mange vil være kendte fra Studio Ghiblis poetiske univers, inddrages og transformeres i Leisure Childrens vidtfavnende jazz/folk-arrangementer.
Lyt: https://www.youtube.com/watch?v=15t4Dr2iNQI

Line-up:
Albert Karch – Drums / Percussion
Lo Ersare – Vocals / banjo
Yuta Omino – Double Bass
Seiko Oomori – Piano / Melodica

Om Fanø Free Folk Festival:
Fanø Free Folk Festival er en mikrofestival og et mødested for folkemusikkens rødder og nye eksperimenter. Fanø Free Folk Festival har fundet sted som en årlig sommerfestival i Sønderho siden 2010, men præsenterer derudover også koncerter i løbet af året – på Fanø, i København og andre steder i landet.

Beboerhuset inviterer endnu en gang Christianshavnere og alle andre, til Københavns hyggeligste midsommerfest på Christianshavn.

Årets tema for bålet er “Urania” – den ældste og mest vidunderlige af astronomiens muser, oftest forbundet med universel kærlighed og åndelighed, som vi vil have i højsædet for denne aften…..

Programmet lyder:

16.00: Åbning af pladsen og boder
16.30: Børnebål og snobrød
17.30: Spisning: Salg af mad fra grill
19.00: Bands fra Sofieklubben(Havrefras / Second Floor / Platin)
21.00: Bål og båltale
21.15: Fællessang v. Midsommervisen
21.30: TUHAF (live musik) Psykedelisk Tyrkisk Rock
22.30: Kvinder der kender din krop (DJs)
24.00: Tak for i år (pladsen lukker ned)

Lidt om det musikalske hovednavn og aftenens DJs:

Det dansk-tyrkiske orkester TUHAF spiller anatolsk, psykedelisk rock med vanvittige afstikkere mod nye terræner i en hvirvelvind af musikalske inputs.

Med syngende hjemve navigerer forsanger Berrin Bas sig igennem g-funk synthesizers, groovende trommer og psychrock-guitarer og hylder 70’ernes psych-guldalder i Tyrkiet. Sammen skaber Tuhaf særegne og meget dansable lyduniverser, som dvæler ved musikalske traditioner, men også stikker af i sorte huller af sufi-trance, hiphop-samples og skævvridende funk. Bandet fortolker gamle hjerteskærende ballader og badass tuffrock fra legender som Erkin Koray og Selda Bagcan.

Selectorduoen Kvinder Der Kender Din Krop spiller den musik, din krop gerne vil danse til. I øjeblikket dyrker de og har det vildest over boogie, soul og tidlig tidlig hip hop. Men på en solrig sommerdag kan de godt være forfaldne til tunge off beats. De sætter den gode musik i fokus og er stolte over at være selectors og udvalgt til at spille på Elefantens Bastion med mulighed for at gentage sidste års succes som Djs. De afspiller musikken fra minimalt udstyr, mixer så lidt som muligt – og nyder musikken så rent som den er lavet og tiltænkt.

Skygger & Skønhed spiller fædrelandssange forfattet af CV Jørgensen på hjemmebanen

Kl. 21.00 i Caféen

 

Vi snurrer rundt i et væld af legesyge, elguitar og følelser i cementblanderen, når Mørtel med sin uslebne popmusik baner nye veje gennem musikken og sproget, mod det evige univers.
Med både akustisk og elektrisk visesang, spænder Mørtel brede musikalske ekkoer tilbage fra bands som Nick Drake, Pavement og John Cale.
Sangskriver Andreas Hjertholms bringer med sine kringlede tekster og iørefaldende melodier den nysgerrige lytter tilbage på rette afveje. Informations Klaus Lynggaard siger det næsten bedre: “Mørtel er et fint og givende bekendtskab, hvis man leder efter noget meningsfuldt og anderledes, fjernt fra alfarvej. Og det gør man jo”

Denne aften fejrer vi mediet performance med et bredt program af performance-indslag. Vi glæder os helt vildt, og håber at se jer til nogle intime og dedikerede timer i salen i Christianshavns Beboerhus.

Vi præsenterer:

Kristoffer Raasted (DK)
Miki Skak / Lynskak / GP & PLS / Lynskak w GP & PLS / Miki Skak w GP & PLS / Goodieskak & Lynpals /Skoodiepal & Pyls
Anna Margrét Ólafsdóttir Amó (IS)
Maria Lepistö & arZu saglam (SE//CH/TUR)
Ostan + Schwidlinski (DK//SI/DE)
Dina Hillebrand (DE)

et mindre entré-beløb kan forventes ♥
www.performancenight.org

Christianshavns Beboerhus og Fanø Free Folk Festival præsenterer en aften med fokus på fransk free folk. Oplev drømmende folk fra legenden Emmanuelle Parrenin samt eksperimenterende chanson fra Léonore Boulanger. Aftenen er præsenteret i samarbejde med Institut français du Danemark. Dør: kl. 20 Entré: 80 kr. ____ EMMANUELLE PARRENIN (FR) Med sit mystiske udtryk og sin særegne historie kan Parrenin minde om navne som Vashti Bunyan og Linda Perhacs. Hun udsendte for 40 år siden mesterværket ‘Maison Rouge’, der for et par år siden blev genudgivet, og som vidner om en sand visionær skikkelse med et på én gang eksperimenterende og drømmende udtryk. I mellemtiden forsvandt hun fra musiklivet, men hun er stærkt tilbage, hvad bl.a. en live-udgivelse fra Café Oto fra 2017 vidner om. På samme måde som folk som Alan Lomax og Shirley Collins, har Parrenin tilbragt mange år med at rejse rundt og indsamle gamle folkesange i et landligt Frankrig. Materialet trylles i hendes hænder om til en dybt personlig lydrejse, hvor instrumenter som harpe, hurdy gurdy og hjemmelavede instrumenter samt hendes smukke stemme skaber psykedeliske stemninger. Emmanuelle Parrenin mistede under en voldsom brand i 90’erne midlertidigt sin hørelse. Som selvterapi isolerede hun sig i Alperne, hvor hun sang og spillede for sig selv som en helende proces. Nu er hun stærkt tilbage og inspirerer en generation af yngre eksperimenterende folk-musikere. I 2018 gæstede hun Fanø Free Folk Festival med sin første danske koncert nogensinde. Nu får København endelig chancen. LÉONORE BOULANGER (FR) Léonore Boulanger tager udgangspunkt i den franske chanson-tradition, som dog foldes ud i excentriske og drømmende nuancer hos bandet, som har navn efter deres karismatiske sanger og multiinstrumentalist. Inspirationer fra afrikansk og persisk musik, surrealistiske collager og field recordings, tysk ekspressionisme og dadaisme, flyder sammen i et eventyrligt univers. Léonore Boulanger er del af det eksperimenterende franske musikerkollektiv Le Saule og har netop udsendt deres fjerde album, ‘Practice Chanter’. Om udgivelsen skrev The Quietus: “Practice Chanter could be likened to a mosaic, due to the sheer quantity and variety of sonic fragments that is somehow made to cohere in these 16 wild, wonderful tracks. But even that doesn’t quite do justice to a 3D vision that can maintain so many disparate elements in uneasy equilibrium”

Kom og jam med husbandet og andre dygtige musikere, eller kom blot og lyt til de swingende toner.
Det er altid sidste tirsdag i måneden, så sæt kryds i kalenderen og find guitaren, klarinetten, harmonikaen, violinen, bassen eller saxofonen eller sangstemmen frem til en god aften.
Django Reinhardt jam er den månedlige Gypsy jazz Swing Manouche-jam i københavn og har eksisteret i over 4 år.

Kl. 20.30 i Caféen

Entré 50 kr

YAY! Så er det endelig blevet tid til at release min EP “Monster”. Jeg glæder mig psyko meget til at dele den med jer. Sæt et kryds i kalenderen, så kommer der mere info.

Beboerhuset præsenterer sammen med pladeselskabet og forlaget Aftenrutine en aften dedikeret kunstnere fra den sprudlende danske musikscene.

Dør: kl. 20
Entré: 80 kr.

## Andreas Odbjerg ##
Andreas Odbjerg er en dansk sanger og sangskriver. Han er en del af duoen moses:”andreas” som havde deres folkelige gennembrud med udgivelsen af “gazeller”, som bl.a. var p3’s uundgåelige og et af de mest spillede numre på dansk radio i 2017. Andreas har en bachelor i sangskrivning fra RMC og udover sit eget virke som artist, er han meget aktiv som sangskriver – bl.a. som en del af holdene bag “Paris” med Vera og Lord Siva og “What Sucks About Love” med Chris Burton og Tory Lanez. Andreas Odbjerg debuterede som soloartist i foråret 2018 med singlen “icemoneyassbitch” og har sidenhen udgivet hyldestsangen til Anne Linnet “anne linnet” og sangen “dét helt okay”, som er en kærlighedssang til hans far med udgangspunkt i et helt normalt kompliceret far-søn forhold. Med over 250 koncerter på cv’et inklusiv bl.a. Store Vega, Tinderbox, Royal Arena og Hotel Cecil, er Andreas mere tryg på en scene end nogle andre steder. med kombinationen af Andreas’ englestemme og upassende historier om livets eskapader, formår Andreas at gengive en lille del af essensen af det at være mennesker, med alt hvad det indebærer af grin, gråd og eftertænksomhed.

## Andreas Ole Nielsen ##
Andreas Ole Nielsen er stud.theol. og debuterede som forfatter i 2016 med ungdomsknaldromanen ‘Alle dem der tror på telekinese ræk min hånd op nu’. Andreas vil læse om lokativisk tid, hukommelse som havzoner, Carl Gustav Jung, m.m.

## Tidlige Armbånd ##
Ja-hatten er på, når Tidlige Armbånd går i øvelokalet, udgiver plader og spiller koncerter. Hele bandets proces og udtryk er præget af en legende tilgang, der søger væk fra de gyldne middelveje, uden om kedelige kompromisser og hæfter sig ved de skæve indfald. Det udmønter sig i koncerter, hvor en slæbende og hashtåget ballade, hektisk klaverboksning, lavmælt harpe, pumpende backtracks og indøvet koreografi står side om side.

For Tidlige Armbånd er kompleksiteten kun spændende så længe den ikke bliver hemmelig, og de overfører ja-hattens kompromisløshed til et ja-rum for både dem selv og deres publikum. Tidlige Armbånd er en invitation til at lege med i et rum, hvor man gerne må undres, gerne må grine og gerne må elske og hade det hele på samme tid. Tidlige Armbånd blev dannet i 2013 og har udgivet et album og fem EP’er.
Tidlige Armbånd er Kristen Landro, Jakob Gustav Winckler, Mija Milovic, Søren Leerbech og Anders Hjernø.

## Brother Magnus ##
Brother Magnus spiller meditativ, rytmisk kompositionsmusik på 2x trommer og 2x guitar. Musikken arbejder med forskydninger og spejlinger. Den undersøger kollektivet og dogmets frihed.

“With an unorthodox mirrored setup of two drummers and two guitarists, Danish Brother Magnus weave together a finely a balanced mix of quiet and drowsy sequences with kraut-like outbursts of energy. If you’re missing the soundtrack to the next time you’re sleepwalking, this is surely it.” – Festival Of Endless Gratitude, 2018

## Musik Til Mor ##
Bag bandnavnet Musik Til Mor står Rasmus Bak, der siden 2012 har forfinet et minimalistisk gør-det-selv udtryk. En hjørnesten i Baks projekt er autonomien og muligheden for at gå sine egne veje. Musik Til Mor vil denne aften præsenterer sit nye soloværk ζωή.

Med et hav af minimalistiske guitarstemmer skaber Musik Til Mor et indeterministisk tæppe af lyd, der kun afbrydes af de langsomme spartanske trommerytmer og den ensomme vokals messende strofer. Teksterne kredser om troen og livet og om det mørke og lys, der omkranser dem begge. Med tænkere, som bl.a. Hildegard af Bingen og Mester Eckhart, har den kristne mystisk ydet store tekstlige bidrag til ζωή, der samtidigt er inspireret af den rumænske digter Paul Celan, der skrev sig dybt ind i den menneskelige afgrund.

Sæsonafslutning med de gode og glade fra Verdensorkestret.

Først var det MC Einar der var månedensgæst, derefter Anne Marie Helger, Hr Frede Fup, Peter Larsen og nu til sidst soul og blues artist Dale Smith.

Vi håber der kommer en sæson eller 3 mere.

Se mere her:

Nulle & Verdensorkestret

Dale Smith

Tirsdag d. 14.maj kl. 20.30
Pris kr. 65,- (betales i døren)

Natasja Lee Dickinson besøger Christianshavns Beboerhus akkompagneret af Frank Borgaard Jensen på kontrabas, samt Hans Ole Madsen på banjo og mandolin.

Natasja Lee Dickinson er en prisbelønnet og anmelderrost sangerinde med en karakteristisk stemme, som primært spiller egne sange på både dansk og engelsk, indenfor en genre der bedst beskrives som en blanding af folk og en slags dansk americana.

Natasjas tekster er legende, forfriskende, samfundsobserverende og fremføres med en rå nerve, indlevelse, nærvær, ærlighed og med stor kontakt til publikum.

___________________________________________________

4 maj 2018 modtog Natasja Lee Dickinson folkemusikerprisen “Årets Helge” som gives til et talent med kant, indlevelse og noget på hjertet.
Prisen gav hende mulighed for at spille på Skagen festival, Tønder festival, Musik over Præstø Fjord, og senere Strib Vinterfestival.

Natasja har tidligere i 2015 og 2016 modtaget priser som “Acoustic artist of the year” og “Songwriter of the year” i forbindelse med deltagelse på en festival i Texas.

27 juli 2018 udgav hun en dansksproget EP med titlen “ALFA” indeholdende 5 sange.

Den 21 januar 2019 udgav hun igen en dansksproget EP med titlen “Tur Retur – og alt det midt imellem”

Begge EP’er har fået gode anmeldelser, og hendes sange er blevet spillet flittigt på dansk radio.
___________________________________________________

Læs anmeldelsen af “ALFA” fra GFRock.dk
https://www.gfrock.dk/natasja-lee-dickinson-alfa-ep/

Læs anmeldelsen af “ALFA” fra Rootszone.dk
http://rootszone.dk/ep-natasja-lee-dickinson-alfa/

Læs anmeldelsen af “Tur Retur – og alt det midt imellem” fra GFRock.dk
https://www.gfrock.dk/natasja-lee-dickinson-tur-retur-og-alt-det-midt-imellem-ep/

Læs anmeldelsen af “Tur Retur – og alt det midt imellem” fra 33 plus
https://www.facebook.com/33plusmusik/posts/2432910826995221

Den røde tråd i dette workshopforløb er at man gennem meditation lærer at vende hjem til sig selv og finde ro, afklaring og indsigt på daglig basis. Man kan på første hånd opdage sit sinds virkemåder og energiresurser og med øvelse kan man blive herre eller frue i ens eget liv,

Man lærer sig selv at slappe af i dybden, åbne op og give slip på uhensigtsmæssige og ofte smertefulde tankemønstre, hvilket frigør ellers bunden energi og giver plads til ægte glæde og frihed til at opdage større dimensioner af sig selv. Og så er det let og spændende at lære. Arrangementerne er bygget op af tre fortløbende dele, som skulle udstyre en til at kunne eksperimentere og udforske på egen hånd.

Overskrifterne på dem er :

Man d. 29/4 kl.19: At vende hjem til sig selv

Man d. 6/5 kl.19: Det klare sind

Man d. 13/5 kl.19: Åbenhed og frihed

Arrangementerne er gratis – alle er velkomne

Om arrangørerne:

Vi er en Københavnsk meditationsgruppe der hedder Åben meditationsgruppe, som nu har lyst til at videreformidle metoder til afstressning og forbedret livskvalitet. Vi er en gruppe usekteriske og udogmatiske udøvere, med vidt forskellige baggrunde og tilgange til meditation, der hver lørdag mødes og mediterer sammen og inspirerer hinanden i Energicenter Voldparken i Husum.

Facebookgruppe: Åben meditationsgruppe.

Den røde tråd i dette workshopforløb er at man gennem meditation lærer at vende hjem til sig selv og finde ro, afklaring og indsigt på daglig basis. Man kan på første hånd opdage sit sinds virkemåder og energiresurser og med øvelse kan man blive herre eller frue i ens eget liv,

Man lærer sig selv at slappe af i dybden, åbne op og give slip på uhensigtsmæssige og ofte smertefulde tankemønstre, hvilket frigør ellers bunden energi og giver plads til ægte glæde og frihed til at opdage større dimensioner af sig selv. Og så er det let og spændende at lære. Arrangementerne er bygget op af tre fortløbende dele, som skulle udstyre en til at kunne eksperimentere og udforske på egen hånd.

Overskrifterne på dem er :

Man d. 29/4 kl.19: At vende hjem til sig selv

Man d. 6/5 kl.19: Det klare sind

Man d. 13/5 kl.19: Åbenhed og frihed

Arrangementerne er gratis – alle er velkomne

Om arrangørerne:

Vi er en Københavnsk meditationsgruppe der hedder Åben meditationsgruppe, som nu har lyst til at videreformidle metoder til afstressning og forbedret livskvalitet. Vi er en gruppe usekteriske og udogmatiske udøvere, med vidt forskellige baggrunde og tilgange til meditation, der hver lørdag mødes og mediterer sammen og inspirerer hinanden i Energicenter Voldparken i Husum.

Facebookgruppe: Åben meditationsgruppe.

Kunsten- og videnskabens stemme skal skabe debat om fremtidens samfund – TIN FOIL TALKS event Vi har brug for en ny start. Lad os bare kalde det en politisk Neo-Renæssance. Vi oplever hver eneste dag, at kapitalismen har spillet fallit. Klima katastrofer, uroligheder og evige krige i Mellemøsten, terror, ulighed der vokser med en rasende fart – og i vore egen lille andedam den ene skandale efter den anden i vores finansielle institutioner. Politikkernes troværdighed styrtdykker, og man ligger nu sidst (lige under bilforhandlere) i Radius troværdighedsanalyse fra 2018. Måske har samfundet brug for en alternativ indgangsvinkel på verdens udfordringer?Vi bringer de stemmer, som normalt ikke høres, bringes frem i lyset i et nyt åbent forum. Tin Foil Agenda er en ny folkelig bevægelse anført af kunstnere, digtere, videnskabsfolk og musikere. Vi agiterer for, at vores samfund skal bygges på andre succeskriterier end penge og materielle goder. Vi er overbeviste om, at denne nye vej IKKE kommer fra politikerne. Den kommer nedefra. Fra miljøer der normalt ikke kommer til orde – og fra dig. Så nu tager vi ordet! Den 4. maj kl. 20.00 afholdes anden ”Tin Foil Talk” i Christianshavns Beboerhus. Der er en ny måde at være sammen på – der er gratis adgang og alle er velkomne. Til at kickstarte samtalerne har vi: Morten Vammen (tekst, musik, film) The Kids In The Hall (Band) Jes Brinch (billedkunstner) Søren Brunak (Forsker og Videnskabsmand) Jesper Dalgaard (billedkunstner, radiodokumentarist) Ole Bjerg (Professor i økonomi) Thomas Lagermand Lundme (forfatter, dramatiker, billedkunstner) Peder Byberg (Religionshistoriker)

3. Maj kl. 20.30 Entré 40 kr.

FINN IRS MED BAND

Alex Nyborg sagde i MADSEN på P4: ”…nogen gange så blomstrer folk lidt sent i livet, og det, synes jeg, er tilfældet med Finn Irs, som lige så stille slipper små singler, hvor han viser sig som en fremragende sangskriver med fine sange til et voksent publikum. Uden at det sådan på nogen måde bliver altmodish. Til gengæld er det nutidigt med en lille knivspids af amerikansk inspiration…”

Finn er en klassisk skandinavisk singer-songwriter, som det sidste års tid har haft solid airplay på DR’s P4/P5. Sidst med singlen ’Så Bare Stig På’, men måske har du også hørt Finns tidligere singler ’Tabte Horisonter’, ’Som Den Du Er’ og ’Afdansningsbal’ på DRs radio.

Finn Irs og hans band leverer fede koncerter på helt gammeldags maner med brede guitarsoloer, lækre vokalharmonier, Dylan’sk mundharpe, sprød lapsteel og ikke mindst en smittende spilleglæde. Det skal opleves!

Lyt Her

Finns band består af:

Thomas Støtt: Guitar, lapsteel, kor

Palle Klok: Guitar: kor

Sune Skuldbøl Vraa: Trommer

Christian Sekjær: Bas

Zoe Efstathiou (GR) / Egil Kalman (SE)
The duo explores the materiality of space by sculpting sound objects which are dynamically changing through interaction and improvisation. Subtle nuances alter the surface characteristics and boundaries of the objects, evoking a sensuous and tangible experience and creating an environment where the boundaries between the acoustic and electronic world become unclear. The piano, through the use of extended techniques, objects and microphones is explored in its timbral possibilities and serves as a surface for tactile explorations, often imitating the electronic world. The modular synthesizers take the form of physical masses, projecting the gravitational and material attributes of the sound with their formations.
By tracing the microlevel sound articulations and the through timbral explorations of acoustic and electronic intstruments, large scale forms are created where the momentary interpolates with the ever evolving. The music reflects the ephemeral, the transient state between future and past, inviting the listener to experience time as a superficial characteristic of reality.

ERICSON / NÄSTESJÖ / BERRE (NO/SE)
Med 9 internationale turneer i løbet af de sidste fire år, og koncerter ved bl.a. ved Copenhagen Jazzfestival, Vinterjazz, BlowOut i Oslo og Fem Jazz Festival i Banyoles, har trioen Ericson/Nästesjö/Berre begyndt at vække opmærksomhed rundt om i Skandinavien og Europa. Gruppen består af Sture Ericson (SE) – saxofoner og klarinet, Johannes Nästesjö (SE) – kontrabas og Håkon Berre (NO) – trommer. Ericson og Berre, begge med base i København, har arbejdet sammen i flere forskellige konstellationer i de seneste år som bl.a. Maria Faust Jazz Catastrophe. I efteråret 2014 mødte de bassisten Johannes Nästesjö fra Malmø og dannede trioen ENB. Med udgangspunkt i saxofon, klarinet, bas og trommesæt, samt diverse objekter og præparationer udforskes forskellige aspekter af fri improvisation. Dette har resulteret i et varieret lydlandskab med bred vifte af indflydelser spændende fra improvisationer med fokus på klanglige teksturer, til pitch-relateret, lineært spil med relationer til freejazz- og jazztraditionen. Trioen udgiver deres debut-CD “Ausfahrt
Freihalten!” på Barefoot Records den 11. marts, og markerer dette ved en uges lang turné igennem Polen og Tyskland 12.-17. marts. Udgivelsen bliver også markeret med release koncerter på Christianshavns Beboerhus i København den 27. april og på Galleri Ping-Pong i Malmö den 28. april.

Comments are closed.