Gamle Events

Denne nye danske kvartet, under ledelse af bassist og komponist Nicolai Kaas Claesson, spiller 70’er-inspireret jazz der befinder sig et sted mellem Ahmad Jamals underspillethed, Keith Jarrett Quartets abstraktioner og Sun Ras spacejazz. Melt er en sonisk smeltedigel hvor uspoleret umiddelbarhed skaber en slags abstrakt ramme om improvisationer, grundlagt af Claessons kompositioner.
Kvartetten består af erfarne musikere fra den danske undergrund:

Rasmus Kjær (Klimaforandringer, Orgelimprovisationer, 
Under Byen), 
Jeppe Højgaard (Jeppe Højgaard, Penumbra Ensemble, 
The Black Nothing), 
Anders Vestergaard (Boujeloud, Jacob Anderskov Kinetics, Eel, Yes Deer)
Nicolai Kaas Claesson (Horse Orchestra, Dødens Garderobe, 
The Hum, New Kids, Frk. Jacobsen)

Erik Kimestad/Søren Nørbo duo
Duoen Erik Kimestad/Søren Nørbo vil præsentere et sæt af total improviseret musik for trompet og klaver. Gennem det seneste år har de arbejdet intenst med formatet improvisation i forbindelse med Erik Kimestads PhD projekt på Universitetet i Agder. Vi kan se frem til et unikt indblik i et interessant og fortløbende sonisk forskningsprojekt.

 Nulle & Verdensorkestret vil hver måned i et stykke tid fremover spille i Beboerhuset med en månedlig gæst. Første gang bliver det med MC Einer. Vi glæder os!

http://www.verdensorkestret.dk/

Independent Record Labels København – Winterfest 2018

Beboerhuset inviterer til en farverig fejring af det blomstrende københavnske uafhængige musikmiljø. Mød en lang række af de toneangivende undergrundspladeselskaber og kig forbi deres boder, hvor der sælges plader. Dagen og aften byder på DJ’s fra de forskellige selskaber, koncerter med bl.a. Himmelrum, Ying-Hsueh Chen og meget andet.

Kl 17-20 Plademesse og DJs (fri adgang)
Kl 20-01 DJs og koncerter (50kr)

RECORD FAIR: år & dag, ANYINES, Sensorisk Verden, One Take Records, BIN, Aftenrutine, Institut for Dansk Lydarkæologi, Passive Aggressive, Cejero, Gotta Let It Out, Wetwear, DAK DAK DAK, Petrola 80 m.fl.

DJs: Wilfred Wagner, Victor Espasandin [bordercross timewarp], DJPurePiatti [PurePercussion], BBQurious [curiousity set], Jonas Olesen [soundartish insistism] m.fl.

Live Koncerter i forskellige lokaler fra kl. 20:00:
Himmelrum
Claus Haxholm
Ying-Hsueh Chen

Django Reinhardt Jam er klar med den næste gode jam.

Alle er velkomne både som publikum og på scenen, så medbring dit instrument og jam med. 

Entré: 50 kr.

Jam den sidste tirsdag i måneden.

Backing band er:
Michael Dahl: Lead guitar
Jesper Riis: Kontra Bas
Thomas Lund: Rytmeguitar/vokal

∆∆∆ ∆∆∆ ∆∆∆ 

Denne jam er tilegnet musikken fra Django Reinhardt. Han var belgisk fødte sigøjner, der i sin levetid kom til at betyde mere for den moderne jazzguitar end nogen anden fra hans tidsalder. 

Djangos lyd var unik, og inspirerede mange guitarister fra hele verden både i 1940erne og frem til nutiden.

Der vil være fast jam den sidste tirsdag i hver måned fra kl. 20:00-23:00. 

Som det har været for vane i den gamle jam, vil der også være inviteret gæstesolister fra Tyskland, Holland og Frankrig.mm

Der vil blive afholdt workshops i forbindelse med efterspørgsel. I den forbindelse vil der blive arbejde på at få sammensat nogle opstarts Gypsy jazz sessions, med materiale, noder mm, og en-til-en læring, både mht. rytme, lead og bas.

Vive Django.

Marxisme 2018 er debatter for socialister og anti-kapitalister i Salen på Christianshavns Beboerhus i København.

I april fyldte Karl Marx 200 år, og selvom intet menneske lever så længe, har hans idéer og analyser levet videre og haft en stor betydning på de sidste 150 års historie. Men hvad er marxismen? Og hvordan kan Marx’ idéer bruges af mennesker i dag, der ønsker at skabe en mere retfærdig, solidariske og fredelig verden?

Hvordan kan socialister være med til at sikre, at det er modstand og solidaritet, der vinder – og ikke, som i 1930’erne, brutale reaktionære kræfter?

Kom til Internationale Socialister årlige politiske festival, der i år har et særligt fokus på marxismens tankegods. 

Der kan endnu ske mindre ændringer i programmet for Marxisme 2018, så følg med her på siden.

Program: 

Fredag eftermiddag/aften:
16.15 – 16.30 Velkomst

16.30 – 17.45
”Det Kommunistiske Manifest i fortid, nutid og fremtid” – Anna Wolf

19.00 – 20.45
”Er vi ude af krisen? – Marx og kapitalismens indbygget kriser” – Michael Roberts (In english)

21.00 – 23.00
Sociale samvær med underholdende indslag v/ speigelmeister Sigurd Sejer

Lørdag:
10.00 – 11.30
”Vandt vi? – Læren af OK18 og arbejderklassen som forandrende kraft” – Konni Nørlem

12.00 – 13.15
“The point is to change it” – Charlie Lywood

14.00 – 15.30
“Kampen mod undertrykkelse – antiracistisk kamp i dag” – Lars Henrik Carlskov

15.45 – 17.00
”Lenin for today” – Mark Thomas (in English)

17.15 – 18.30
“Klimadebat: Den antropocæne tidsalder – hvordan reddes kloden?” – Anders Bæk

19.30 – 21.00
Panel debat ”Arven efter Marx” – Lene Junker og mfl.

21.15 – 24.00
Fest

Se Facebook-begivenhed her.

Intro Aften på Christianshavn Beboerhus Om Access Bars

Access Bars er en behandlings form som har en god indvirkning på: Stress, Pstd, tankemylder, uro, angst, spændinger, håbløshed, selvmords tanker, indlærings vanskeligheder, eksamens angst, ADHD, OCD og mm.

Vi vil fortælle om: Hvordan vi har forandret os og hvordan vi bruger det i vores hverdag.

Du vil lære et par håndstillinger som du kan bruge på dig selv eller andre, som har brug for at føle ro.
Vi vil vise en kortere Behandling

Foregår i lokalet Store Bjørn 
Den 23.november 2018 kl. 18.30-20.30
Tilmelding og betaling 100 kr.
Nødvendig til:
Facelitater og Barsbehandler
Elisabeth Hansen Tlf.: 61655329 e-mail: enico.hansen@ymail.com
Pernille Gooldmann Tlf.: 23981381 e-mail: pernille@roikroppen.dk

Er du en del af husets frivillige? 

Bruger du husets værksteder? Eller har du forslag til forbedringer af huset? 

Så kan du møde op til brugermødet og søge penge til dit værksted eller projekt.

Dagsorden følger senere.

Mødet afholdes i Spisehuset..

I samarbejde med Amardillo events kan Beboerhuset præsentere Jer for veteranen Jesper Zeuthen, én af dansk jazz mest distinkte og kompromisløse altsaxofonister. En saxofonist med sin helt egen klang og tone, og altid på jagt efter et personligt udtryk i musikken. Jesper Zeuthen kom frem i slutningen af 1960’erne, og har først og fremmest været at finde på den mere grænsesøgende og eksperimenterende del af scenen, blandt andet i Blue Sun, New Jungle Orchestra, Zeuthen – Friis – Mazur, Jesper Zeuthen Trio og i de senere år i samarbejder med skrappe yngre musikere, hvor hans dybt personlige tilgang til musikken har været en eftertragtet vare.

Denne aften vil Jesper Zeuthen med bandet “Zeuthen Sådan Cirka” tage dig med på en spændende lydrejse, uden fast destination – men altid på vej, og altid tilstede. Din tilstedeværelse vil udgøre en forskel.

Jesper Zeuthen: altsax
Rasmus Oppenhagen Krogh: guitar
Roberto Bordiga: bass
Thomas Præstegaard: trommer

I år lander vi vores hjemmelavede gløgg med et brag af varme og masser af hygge. 

Vi tager også hul på al julehyggen med juleklip og masser af vaskeægte hygge i vores hyggelige café. 

Gløgg’en koster små 40 kr., men hyggen er helt gratis.

Thinker Ant er en helt ny Jazz konstellation som udspringer fra Jazzlinjen hos Sund Folkehøjskole i Norge. Orkestret opfører egne kompositioner hvor improvisationen spiller en central rolle. Musikken henter inspiration og energi fra 60ernes freejazz udtryk og numrene bærer også tydeligt præg af den melodiøse nordiske jazzlyd.

Orkestret består af bassist Sverre S. Sæbø, trommeslager Niklas Heide, saxofonist Simon H. Holm og vokalist Miriam N. Kibakaya og er på tour rundt i Europa både november og december måned.

Dette er anden aften, hvor SHOCK sammensætter et blandet program af performance, musik, dans, teater, monologer, Djs og andet godt udført af den sprudlende københavnske scene. Vi forstår serien som en nyfortolkning af varietéen som genre – ambitionen og idéen med aftenerne er at skabe en løssluppen, festlig aften med et varieret, nysgerrigt og kreativt indhold. Vi ser ingen begrænsninger i sammensætningen af formater eller stilarter og koncerter vil derfor kunne opleves med teater, monologer, dans osv. 

Vi opdaterer programmet løbende. 

 

10.11

Kl 20

kr. 40

Arrangementet støttes af Christianshavns Lokaludvalg

BEBO og Fanø Free Folk Festival glæder sig til at byde på en aften med alternativ folk og minimalistiske guitarkompositioner fra FLETCHER TUCKER ∆∆∆ KLOSTER ∆∆∆ CHUCK JOHNSON

Inden den mørke vinter for alvor flår os flade for energi, og før julen hænger over os med julehits, skal du glæde dig til en smuk og nostalgisk efterårsaften, hvor tonerne matcher sæsonens kulørte blade.

BEBO har i samarbejde med Fanø Free Folk Festival sammensat et program af dygtige danske og amerikanske kunstnere, der alle forlanger nærvær, og byder på mild melankoli.

Entré: 80 kr.
Dør: kl. 20
Program for aftenen følger senere.

∆∆∆ ∆∆∆ ∆∆∆

FLETCHER TUCKER (US) lever drømmen i skoven og gør landskabet, vildnisset han bor i, til musik.

I Big Sur, Californien har Fletcher Tucker, sammen med sin partner, renoveret og udbygget en gård, hvor han dyrker jorden og sin musik og har stiftet sit eget pladeselskab, Gnome Life.

I sommeren 2017 udgav han albummet ‘Cold Spring’, som han nu er på tour med i Europa. Tuckers musik er klart inspireret af naturen i Big Sur, og sangenes lyrik smugler han med hjem fra hikingture i vildnisset. Det er fx mystiske fortællinger fra bjergene, der sammen med optagelser af skovenes lyde, guitar, trommer og stemmer skaber et særpræget og forførende folk-univers.

Fletcher Tucker har studeret billedkunst, og det er ad den vej, man kan forstå, hvordan han skaber musik. Den musikalske proces er for ham den samme, som hvis han skulle lave en skulptur. Han prøver direkte at fortolke de mystiske og dynamiske aspekter af den vilde natur og gøre dem til musikalske fortællinger.

På scenen er hans show dybt ritualiseret, og han siger selv, at han prøver at skabe et “sonisk økosystem ved hjælp af mange lag af lyde og melodier.”

∆∆∆ ∆∆∆ ∆∆∆

KLOSTER (DK) er ikke bange for at bevæge sig ind i det danske salmeunivers, mystiske myter og ophøjede stemninger.

Siden det sidste album ‘Half Dream, Half Epiphany’ (2016) har vi ikke hørt meget til Kloster, men nu har de endelig tid til at vise omverdenen, hvad de sysler med.

Igennem en længere periode har Kloster arbejdet tæt sammen med producer og multiinstrumentalist Mikkel Elzer på at færdiggøre et konceptalbum baseret på tekster af digteren Simon Grotrian. Selvom de har travlt med færdiggørelsen af albummet, har de alligevel fundet tid til en koncert på Christianhavns Beboerhus.

Med sangskriver Mikael Rahbæk Andreasen i spidsen har Kloster siden 2001 udsendt en række albums med pastorale folk-sange skrevet til blandt andet middelaldermystik, gamle salmetekster og nære venners lyrik.

Albummet ‘Half Dream, Half Epiphany’ (2016) blev nomineret til årets album hos både Danish Music Awards Folk og gav samme år Mikael Rahbæk Andreasen Steppeulvs-prisen som årets komponist.

Kloster vil på aftenen optræde som en trio bestående af Mikael Rahbæk Andreasen, Sarah Hepburn og Mikkel Elzer.

∆∆∆ ∆∆∆ ∆∆∆

CHUCK JOHNSON (US) væver hypnotiske, elektroniske meditationer på en pedal steel-guitar og skaber smukke, syntetiske vejrkonstellationer. Storm. Dis. Byger med regn. En let tåge.

Pitchfork gav Chuck Johnsons seneste album ‘Balsams’ (2017) 8.1 ud af 10, hvilket er en meget flot præstation – mediet taget i betragtning.

Med på vejen skrev anmelderen, “at ligegyldigt hvilke billeder musikken fremkalder, er der bestemt en masse vejr-fornemmelser på spil: Man kan mærke luften bevæge sig, sandet, der smuldrer mellem hænderne, solen, der bager på huden, alt imens Johnsons guitar gradvist bevæger sig over horisonten.”

Chuck Johnson har oftest skrevet musik til akustisk guitar, men har i de seneste år bevæget sig i andre retninger. Med albummet ‘Balsams’ har pedal steel-guitaren fået hovedrollen. Normalt bliver pedal steel-guitaren brugt som sideinstrument og guitarens strenge spilles én ad gangen, men alt det har Chuck Johnson lavet om på.

Onsdag 7.11 20.30 100 kr Entré

Forsalg

Med sig har Nikolaj Christensen piloterne: Kåre Kabel Mai på trommer, Peter Kjøbsted på bas og Dennis Flachebjerg på Guitar. Man vil høre de ligefremme, iørefaldende, dansksprogede og delvist selvbiografiske sange med et strejf af melankoli og den gådefulde relation mellem mand og kvinde som et hovedtema. Som fra begyndelsen er det musikalske centrum Nikolaj Christensens intenst-rustne røst.

Rødderne til Nikolaj & Piloterne strækker sig helt tilbage til Nikolaj Christensens hippiebarndomshjem, som var proppet med musik. Som femårig begyndte han at underholde med sin guitar, og allerede fra sit 15. år skrev han sine egne sange. Sangene lagde sig i den amerikanske tradition for at krydse rock og blues; med navne som Bruce Springsteen, Steve Earle og Thin Lizzys frontmand Phil Lynott som forbilleder.

Smagsprøve

 kl. 20. Gratis Entré

JJC&L: En tur i tidsmaskinen 

Christianshavnerbandet Jensen, Jensen, Christensen og Larsen spiller op til en aften med nostalgi og 60’er-70’er-blues-rock i Beboerhuset den 3. november. Repertoiret er Hendrix, Young og Dylan tilsat en sjat Beatles, Berry og Clapton – og andre musikalske godter fra en tid, bandets medlemmer ikke behøver at læse om i historiebøgerne, for de var der selv. Det er naturligvis tilladt at danse!

Det legendariske folk-punk band, CROISZTANS(is/dk) er samlet igen efter 6 år i dvale.

Monstret bliver genoplivet denne eneste gang.

De vil fortsætte med revolutionen og de vil give dig kampgejst og de vil give dig smerter i ørerne og de vil vodka!

Pris: 50 kr.

I november-måned vil der i anledning af Christianshavns 400-års jubilæum udstilles malerier, der beskriver lokalområdet. Det er et malehold, som netop mødes og maler i Christianshavns Beboerhus, der udstiller.

Gæster i BEBO kan derfor glæde sig til at se Christianshavns smukke bygninger, kanaler, kirker, volden og Christiania skildret på mangfoldige måder.

Malegruppen består af 12 personer, som alle med årene har udviklet hver deres karakteristiske stil, og derved hyldes det lokale miljø med både naturalistiske, naivistiske, ekspressionistiske og abstrakte beskrivelser.

Holdet mødes ugentligt og maler sammen, under vejledning af billedkunstner Inger Larsson, der har Kunstskolen Larsson & Larsson, i AOFs regi.

Alle er velkomne til fernisering Torsdag den 1. november kl. 16.00 i Beboerhusets Café og Spisehus.

Udstillingen kan ses fra den 1.- 29. november 2018.

Hvordan kan grønne fællesskaber være med til at ændre lokalmiljøet? Hvordan kan man skabe nye lokale relationer i sit nabolag? Kan vi selv være med til at gøre vores nærmiljø grønnere, tryggere og mere bæredygtigt?

Til denne første, af flere i rækken af BEBO-talks, hvor vi sætter fokus på social forandring og bæredygtige fællesskaber, får vi besøg af gadeplansmedarbejderen Jesper Juul Mikkelsen, som har været med til at starte det socialpædagogiske haveprojekt op i Tingbjerg, sammen med en lille flok af unge mennesker. Jesper kommer og deler sine gode (og måske dårlige) erfaringer, som grøn-gade-klog og ghetto-vis.

Måske savner du også naturen herinde på brostenene. Måske vil du også gerne have jord under neglene og en regnvandstønde.. Kom og bliv inspireret og hør meget mere om hvordan man går fra ide til virkelig og hvordan du selv kan blive en aktiv del af en grøn bølge. Tag din nabo med🤗

Arrangementet finder sted i vores hyggelige cafe d. 16.10 kl. 19.00 og det er gratis og åbent for alle..

Se også denne video om haven i Tingbjerg: https://www.facebook.com/gadeplanhusumtingbjerg/videos/1917491975182406/

Comments are closed.