Gamle Events

Generalforsamlingen er for medlemmer af Beboerhusforeningen.
– Du er dog meget velkommen til at komme og blive medlem til generalforsamlingen.

Christianshavns Bogfestival byder på 2 forfattersamtaler i Christianshavns Beboerhus.
Du kan møde Peder Frederik Jensen og Rasmus Theisen, der begge er nomineret til DR Romanprisen 2024.
Mikkel Krause Frantzen
som er anmelder på Politiken, taler efter tur med de to forfattere.

Peder Frederik Jensen
(f. 1978) er bådebygger og uddannet fra forfatterskolen. Han debuterede i 2007 med romanen Her står du. Siden fulgte bl.a. de anmelderroste Læretid (2012), Banedanmark (2014) og Det Danmark du kender (2020). Peder Frederik Jensen er nomineret til DR Romanprisen 2024 for romanen “Rans Vilje”.

“Rans Vilje”
tager udgangspunkt i flodbølgen der i november 1872 ramte Syddanmark. Øer forsvandt, diger blev brudt, mennesker og husdyr omkom.

Ved mundingen af Rødby Fjord overlever den gamle sømand Roar. Han har forudset naturkatastrofen, og det hus, han har bygget på den yderste pynt, er bygget til at klare selv den værste storm. Da vandet trækker sig tilbage, finder han en navnløs, levende pige, der driver omkring i en kasse. Han tager hende til sig, og finder hurtigt ud af, at den eneste måde han kan få barnet til at holde op med at græde er at fortælle historier.

Men det affolkede landskab fyldes langsomt igen. Ikke mindst med lykkejægere og entreprenører, der drømmer om endelig at realisere den store landvinding, men sømandens ø ligger i vejen, og han har hverken i sinde af flytte sig, sælge eller råbe højt om, at han gemmer på et navnløst barn, en pige ingen kender, og som ikke kender nogen. Pludselig er der et menneske, der betyder noget for ham, og med den følelse af kærlighed og mening, bliver han svær at flytte.
Foto: Les Kaner.

Rasmus Theisen
(f. 1995) er opvokset i forskellige landsbyer omkring Knebel Vig på Mols. Han er uddannet fra Forfatterskolen i 2019. I 2021 debuterede han med romanen Andre hunde (Gyldendal), som han i 2022 fik Bodil og Jørgen Munch-Christensens debutantpris for. Rasmus Theisen er nomineret til DR Romanprisen 2024 for romanen “Molbohistorier” som er hans anden roman.

“Molbohistorier”
foregår på Mols – i 2023: Efter et årelangt regnfald tager en lokal forfatter på bodega og finder en efterladt notesbog, som viser sig at tilhøre den sky, lokale havearbejder Viktor. I notesbogen beretter Viktor om sin dagligdag med ufaglært arbejde, om sin kæreste, tilflytteren og kunstneren Monika, deres datter, Alex, og forældreskabets veje og vildveje. Familien lever på et nedlagt landbrug, kører til og fra Brugsen, deltager i forældremøder, fodrer høns, elsker, hugger brænde og holder fri. Da en voldsom regn begynder at falde, viser Mols og Djursland sig ikke at være et idyllisk sted, men et grusomt sted med en iboende ødelæggende kraft, lurende et sted i istidslandskabet. På bodegaen beslutter forfatteren at beholde Viktors notesbog for at få hold på året, hvor det regnede og nærme sig den unge families skæbne.

Molbohistorier er en roman om det unge par på Djursland, om den langvarige regn, der får syner og nye organer til at vokse frem blandt de lokale. Det moderne landboliv sætter rammen, som snart sprænges af gamle løgne, en genskabt fortidssø og et grådigt østersopdræt. Det er en roman om rævefælder, poesi og et nyt væsen i landskabet. En folkhorror fuld af vold og hverdag, kærlighed og kunst.
Foto: Kasper Palsnov.

Kl. 19.30
Fri entré

Facebook event: https://www.facebook.com/events/423176240164647/

Christianshavns Bogfestival 2024

Arrangementet er en del af Christianshavns Bogfestival 2024, hvor du fra d. 15.-30. april kan opleve en række litteratur- og kulturarrangementer i Københavns mest charmerende bydel. Læs mere og se program for Christianshavns Bogfestival.

Why Sun udgiver deres nye EP “BUZZIN” og inviterer alle til releasekoncert og partytime på Christianshavns Beboerhus.

Med et kækt blend af skarp 00’er produktion og hidsig punk, lyder Why Sun mere spændende end nogensinde før. “BUZZIN” udkommer den 13. april gennem pladeselskabet Vasen. Deres nye EP forener inspiration fra punkscenen og rave-kultur i et friskt take.

Kl. 20
Forsalg 80 kr: https://billetto.dk/e/why-sun-ep-release-x-christianshavns-beboerhus-billetter-962325

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1620205191716875/

Kom til Beboerhusets første aktivisme-fredagsbar!

Skidebange for klimakollaps? Kom med, når @Nødbremsen og Christianshavns Beboerhus holder aktivisme fredagsbar, og bliv en del af modstanden 🔥
Sammen skal vi smede det stærkeste forsvar mod regeringens klimaødelæggende politik. Kom til aftenens oplæg og lær om civil ulydighed i klimabevægelsen. 💚

De svedigste klimaaktivister fra Nødbremsen vil facilitere en aften, hvor der bl.a. vil være oplæg om hvordan Nødbremsen arbejder med civil modstand, klimaaktivisme og derimellem er der andre oplæg, samtaler og forfriskninger i baren. Vi slutter med DJ og en masse fed fredagsenergi!

Kom! Tag venner med! Bliv inspireret! Bliv klogere! Hyg!

INFO:
– Gratis
– 18-22
– Oplæg og faciliterede samtaler om civil modstand
– Bar
– DJ

Vi ses!
Klimahilsner
Nødbremsen og Beboerhuset

Melodisk instrumental Jazz med en nordisk tone.
The Betty Quartet spiller original, fængende instrumentaljazz. Musikken er komponeret af den dansk/færøske sopransaxofonist Betty Ebenezer Magnussen. Betty skriver numre, der er relaterbare, iørefaldende og nordiske i klangen, karakteriseret ved stærke melodier og et varieret rytmisk udtryk.

De 4 musikere i The Betty Quartet skaber et nærværende musikalsk samspil, hvor balancen mellem det legende, lette – og det poetiske og dybsindige er elegant afstemt.
Kvartettens karakteristiske lyd, med Betty Ebenezer Magnussens sopransax i front, er unik og dragende – med en grundlæggende optimistisk stemning og et lyst tonesprog selv i de mest melankolske numre.

The Betty Quartet er:
Kapelmester, komponist og sopransaxofonist Betty Ebenezer Magnussen er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (DKDM). Udover sit virke i The Betty Quartet spiller hun sax I flere sammenhænge, blå. salonorkestret 14 Red Ladies med de danske farverige darlings: Jytte Abildstrøm og Daimi, i front.

Pianist Rikke Schelde er nærmest vokset op med tangenter unger fingrene. Hun har spillet siden hun var 7 år og er uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium (RMC). Udover at være pianist i The Betty Quartet spiller Rikke også eminent salsaklaver i gruppen Salsa La Vista.

Gert Østergaard Pedersen er uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium (RMC). Når han ikke spiller trommer i The Betty Quartet, arbejder han som komponist og musiker til danseforestillinger på det Kgl. Teater og ved Skånes Danseteater. Han har turneret i det meste af Europa.

Bassist Henrik Bjørn Rasmussen startede sin karriere i 1975 og har siden da spillet med både pop/ rock-navne og jazzpersonligher, bl.a. Anne Dorte Michelsen, Marilyn Mazur, Kasper Winding, Stig Møller og Pierre Dørge. I 2003 udgav han bogen The Nordic Bass.

Spotify: https://open.spotify.com/artist/4IUEoNvMKU0mad3BlxIAXe
FB: https://www.facebook.com/thebettyquartet/
Instagram: https://www.instagram.com/thebettyquartet/

Kl. 16
Entré: 100 kr

Facebook: https://www.facebook.com/events/1299794761412900/

Traditionen tro vil der også i foråret 2024 afholdes koncert med nogle af øvelokalets bands. I år vil det være:

Kl. 19.30
BEKKURS
Bekkurs Bench spiller melodisk, hjemmegjort musik med inspiration fra tresserne og halvfjerdsernes beatscene. Bandet er samlet af erfarne musikere fra legendariske bands som Bifrost, Gnags og Alrune Rod.

Musikere:
Torben Andersen (keys. vocal )
Ole Poulsen (guitars)
Mads Hiromasa (bas)
Mogens Fischer (trommer).

Kl. 20.45
THE PINK PUPPIES
The Pink Puppies er et internationalt sammensat orkester, med rødder i København. Pt. er de ved at indspille i Brooklyn NYC, men vil være i Danmark i løbet af foråret.
Sangene er originale og inspireret af hverdagen med titler som bl.a. Baglommesmøg, Den Rejsende &
Fast Arbejde. Musikken er grundlæggende rock’n’roll med islæt af jazz, punk, soul og rap.
I nuværende konstellation har bandet spillet sammen i knap to år med en lang række af gæstemusikere.

Bandet vil på dagen bestå af:
Doktor D. (vox & keys)
Ulven (guitars)
AC (drums)
Bandets faste bassist er i USA, og de vil derfor spille med en anden kompetent bassist på dagen.

The Pink Puppies er musik med sjæl og nerve, der er til at forstå!

Kl. 22.00
HEIMAT
Heimat er etnisk/metal/industrial band. Deres lyd er en unik blanding af Balkan, etnomusik, heavy guitarer og elektronik.
Heimat eksperimenter med traditionelle melodier og instrumenter fra Balkan (Saz, Tapan o.l.) og blander dem sammen med nutidige stilarter indenfor metal og elektronisk musik.

Alle medlemmer af bandet er født i Bosnien Hercegovina, men flygtede til Danmark i begyndelsen af 1990’erne på grund af krigen i det tidligere Jugoslavien.
I øjeblikket indspiller Heimat deres første EP, der vil blive udgivet af Hikikomori Records. Indtil nu har de udgivet 2 numre på kompilationen Hikikomori Records Presents: ‘Demos Rarities & unreleased tracks’.

Fri entré

Zafiro Flamencotrio byder på flamencoinspireret musik der med påvirkning fra jazz og folketone udforsker nye veje og udtryk indenfor den spanske klangverden.

Ved koncerten spiller Zafiro Flamencotrio egne numre og kendte numre fra flamenco-jazzrepertoiret af Chick Corea og Paco de Lucía, som gruppen udfolder inden for sin karakteristiske sound med violin, guitar, trommer og bas.

Zafiro Flamencotrio består af Ingrid Hagel, der er uddannet på rytmisk konservatorium i Kbh og en skattet violinist inden for jazz og musik fra hjemlandet, Estland, bassist Niels Wilhelm Knudsen, som har en lang karriere bag sig herhjemme i et utal af jazz- og latinkonstellationer, trommeslager Ulrik Bisgaard, der både spiller i jazzsammenhænge og har projekter med tangomusikere i Buenos Aires, og guitarist Jens Viggo Fjord, der er står for musikken og arrangementer.

Medvirkende:
Ingrid Hagel – violin
Niels Wilhelm Knudsen – bas
Ulrik Bisgaard – percussion
Jens Viggo Fjord – guitar

Kl. 15
entré 100 kr

Forlaget Materia inviterer til åbningsfest for forlaget og lancering af forlagets første udgave af Tidstrykket Materia!!

Der vil være musik, performance og salg af tidstrykket, så sæt kryds i kalenderen d. 21. Marts fra kl. 17

Performance: TBA
Concert: TBA

Bidragsydere:
Agnes E. Eeg-Olofsson
André Lützen
Anna Sarauw
Celeste Borchort Faurschou
Faun Vium
Ferdinand Maria Kasimir Biehler
Helene Callesen
Kaja Meyer
Lasse Vivid Hansen
Laura With Feldmann
Louis Gerst
Maja Munksgaard Meedom
Matilde Søes Rasmussen
Maya Schønning Kjærulff
Mie Rygh Reianes
Shëkufe Tadayoni Heiberg
Zakarias Gauguin

Vi glæder os meget til at se jer!!

Arrangementet er støttet af Snabslanten

Facebook event: https://www.facebook.com/events/402906475676440/

–––––––––––––––

The Publishing House Materia invites you to the opening party for the publishing house and the launch of the first edition of the magazine Materia!

There will be music, performance and the possibility of buying the magazine, so save the date 21st of March from 17.00

Performance: TBA
Concerts: TBA

Contributors:
Agnes E. Eeg-Olofsson
André Lützen
Anna Sarauw
Celeste Borchort Faurschou
Faun Vium
Ferdinand Maria Kasimir Biehler
Helene Callesen
Kaja Meyer
Lasse Vivid Hansen
Laura With Feldmann
Louis Gerst
Maja Munksgaard Meedom
Matilde Søes Rasmussen
Maya Schønning Kjærulff
Mie Rygh Reianes
Shëkufe Tadayoni Heiberg
Zakarias Gauguin

We’re looking forward to see you!

The event is supported by Snabslanten

Facebook event: https://www.facebook.com/events/402906475676440/

Kom til en hyggelig broderiaften med Kris fra Følsomt Broderi, der guider dig til at komme i gang med broderiet.

Aftenen er både for dig, der aldrig har broderet før, og for dig, der kan det i forvejen, men synes det er hyggeligt at brodere med andre. Du kan lære at brodere tekster i fristing og finde dit eget poetiske udtryk.

Aftenens tema er: Når lyset bryder frem.

For vi nærmer os foråret, solen kigger frem lidt mere, og efter at have vandret igennem den endeløse vinter, så spirer foråret. Og håbet.

Undervejs vil det blive læst højt af litteratur, der passer til aftenens tema. Der giver plads til fordybelse, mens du broderer.

Kom og vær med til en aften, hvor du kommer helt i ro og får lov til at udtrykke dig kreativt med nål og tråd.

Til aftenen er der materialer, som du kan tage med og fortsætte arbejdet bagefter.

Om Følsomt Broderi
Kris Jensen broderer under navnet Følsomt Broderi (@foelsomt_broderi på Instagram), hvor han frihåndsbroderer om sine egne håb, usikkerheder og transformationer. Følsomt Broderi er en slags stoflig dagbog. Det er aldrig efter skabelon, men altid direkte fra hjertet. Kris holder løbende broderiworkshops, hvor deltagerne også får lov til at tage på en lille rejse i sig selv og brodere det hele ud.

Kl. 19-21
Forsalg: https://billetto.dk/e/folsomt-broderi-i-beboerhuset-billetter-915218

Facebook: https://www.facebook.com/events/349595027691594/

Django Jam er klar igen med hyggelig Django jazz.
Så kig forbi og spil med, eller lyt og snup en kop kaffe eller en øl.
Jam scenen vil være åben for alle som ønsker at træde op og spille eller synge en lille swing jazz tune.

Kl. 20
Fri entré – donationer modtaes

Mysterier spiller for første gang i Beboeren d. 16 marts. Det vil sige René Sandberg (vokal percussion), Las Thomsen (bas) og Kim Jezus (harmonika), har alle tidligere spille i Beboeren før. Dengang spillede de sammen i bandet Mitochondria.

Aftenen skulle have været Mitochondrias 40 års jubilæumskoncert, men den er på grund af sygdom blevet udskudt til den 9. november.

Der hvor vi opgiver at måle, veje og vurdere, samtidig med vi fastholder en undren og prøver at forstå. Der starter Mysterier. Sådan lød gruppens manifest tilbage i slutfirserne. Her 30 år efter er det stadig gruppens mål. Vi håber, der vil komme mange og undre sig med os. Musik og lyrik vil udfolde sig i Caféen denne aften, hvor småtskårne politikere vil blive udstillet, krig og fred behandlet og måske vil et enkelt eller to af de gamle Mitochondria numre blive udført. Denne poetiske og forhåbentlig milde forårsaften vil være fuld af:

”de øjeblikke der giver autonome minder
der holder almén forråelse på afstand
meget længe”.

Kl. 20
Fri entré – donationer modtages

Over teksten ses et næsten nyt billede af de tre musikere

En invitation til samtale Torsdag d. 14.3. kl 19, Christianshavns Beboerhus, Salen

Den 9. juni er der valg til Europa-Parlamentet. Dette valg afgør ikke hvem, der har magten i EU – endsige i Europa.

Dette skal ikke forhindre os i at søge at kaste lys på magten i EU. Vi vil diskutere, hvad det gamle
udtryk om EU’s demokratiske underskud betyder i dag, og vi vil sætte lys på de mange tusinde
lobbyister og store virksomheders indflydelse.

Hvem er det, der øver indflydelse på EU og hvordan?

Men nok så vigtigt: Hvilke veje har vi til at påvirke udviklingen – nationalt og på tværs af
grænserne?

Hovedoplæg
For at belyse dette har vi inviteret Kenneth Haar.
Han arbejder med disse spørgsmål til dagligt i Lobbyvagthunden Corporate Europe Observatory, som har base i Bruxelles. Han har bl.a. også skrevet bogen Kapitalens Europa.

Vidne- og spørgepanel
For at yderligere at belyse beslutningsgangene og udfordringerne i EU har vi indkaldt et vidne- og
spørgepanel. De vil hver fremføre en særlig vinkel på aktuelle EU-sager

Freja Kirchert
Hun er tidligere aktiv i Wolt Workers Group. Nu er hun aktiv i Just Eat Collective, Berlin. Hun
deltog i Transnational Forum on Alternatives to Uberisation, 2021.

Palle Bendsen
Palle Bendsen er medlem af NOAHs bestyrelse. Han beskæftiger sig bl.a. med uran, atomkraft, oprustning og
krig. Han er medforfatter til publikationen: Atomkraftens rolle i EU

Naturligvis lever mødet ikke op til vores forventninger, hvis ikke DU er en del af samtalen.

Mødet er arrangeret af Enhedslisten Amager Øst

Kl. 19

I første del af denne helt specielle aften, hylder vi en af dansk countrys store pionerer: Teddy Edelmann.
Fistful of Dollars bliver denne aften anført af Teddys grandnevø Peter Edelmann – og selvfølgelig bandets egen Ole Bendix der spillede med Teddy fra 70erne og frem til hans død i 2018.
Der er dømt fællessang på den store klinge, og vi får helt sikkert besøg af Himmelhunden og bliver mindet om, hvorfor vi vil bo på Vesterbro.
Senere stiller vi om til en klassisk Fistful of Dollars koncert, hvor du kan rocke med på bandets velkendte hits.
Med lidt held får vi også besøg af Village People Line Dancers og Krofatters moonshinebar.

Kl. 21
Entré 80 kr

Facebook: https://www.facebook.com/events/914746643406513/?ref=newsfeed

Vær med til at synge sange om og med kvinder
fra alverdens lande, på originalsprog.
Du kan opleve alt fra folkesang til rytmisk musik.
Sangene handler om kvinders liv og vilkår.
’Verdens Sirener’ og ’Helsingør Kvindekor’ synger for
og du kan være med og blive glad af at synge.
Alle er velkomne og vi glæder os til at se jer.
Arrangør: ’Verdens Sirener’, ’Helsingør Kvindekor’ og
Christianshavns Beboerhus

Arrangementet støttes af KorSangernes Fællesråd

Kl. 16.30-17.30
Fri entré

Facebook: https://www.facebook.com/events/266450343164382/

Tre af metal musikkens allerstørste albums fra 80’erne er i fokus, når producer og lydtekniker Flemming Rasmussen samt forfatter og musiker Thomas Vilhelm stiller skarpt på gigantiske Metallica i et af de foredrag/artist talks, der er tilgængelig for alle, som ønsker at fordybe sig i rockens historie og dens mangfoldige forgreninger.

Rasmussen og Vilhelm står begge som ophavsmænd til den anmelderroste læsersucces Rock & stjernestøv – historier fra Sweet Silence-studiet gennem 45 år, der blev udgivet af Forlaget Momenta i 2021.

I 2023 er det 40 år siden, Metallicas trommeslager Lars Ulrich, der har skrevet forordet til Rock & stjernestøv, kontaktede Sweet Silence og Flemming Rasmussen for at spørge om priser og mulighederne for at indspille deres andet album i København, mens de turnerede i Europa.

I 2024 markeres 40-års jubilæet for den første ud af tre milepæle, denne konstellation nåede at realisere plus diverse maxisingler og mini cd’en Live At Wembley Stadium London, April 20th 1992.

I starten af 80’erne vidste Flemming Rasmussen så godt som intet om Lars Ulrich og den amerikanske trash metal kvartet fra Californien, men det kom han til. Samarbejdet mellem Metallica og Rasmussen resulterede i et triumvirat af albumudgivelser, Ride The Lightning (1984), Master of Puppets (1986) og … And Justice for All (1988), der stadig nyder klassikerstatus indenfor genren.

Forfatterne til Rock & stjernestøv, der er kendt som veltalende og underholdende formidlere af deres stof, går i dybden med dette berømmede parløb og giver et unikt og fascinerende indblik i de faktorer, der drev samarbejdet mod såvel kunstneriske som kommercielle højder. Kort sagt et par timer med rockhistorisk vingesus i øjen- og ørehøjde, du ikke bør gå glip af.

Der bliver desuden gode muligheder for at stille spørgsmål undervejs samt at sikre sig et signeret eksemplar af Rock & stjernestøv. Kongen af lydtemplet og rockskribenten ser altid frem til at invitere nye tilhørere og læsere indenfor i deres nørdede univers rigt på detaljer, musikeksempler og anekdoter.

Kl. 20
Forsalg 125 kr: https://billetto.dk/e/metallica-special-med-kongen-af-lydtemplet-og-rockskribenten-billetter-905841

Trompetisten Claus Højensgård og trommeslageren Andrea Grillini mødtes i Bologna i Italien under Højensgårds toårige ophold i byen, hvor de har spillet sammen i utallige konstellationer. For første gang deler de scene i København og til anledningen har de inviteret to venner og stjernemusikere med på scenen. Bass ace Anders AC Christensen og saxofon-troldmanden Ned Ferm. Oplev de fire musikere udforske det åbne kvartet-format med rytmegruppe og to horn, der med inspiration fra Coleman, Shorter, Haden og Monk vil skabe deres egen musik og lyd i Beboerhusets café.

Danish trumpet player Claus Højensgård and Italian drummer Andrea Grillini met each other during Højensgård’s two-year stay in Bologna, where they played together in numerous constellations. Now, for the first time, they’ll be sharing the stage in Copenhagen, and they’ve invited two good friends and stellar musicians to join them – Danish bass ace Anders “AC” Christensen and American saxophone wizard Ned Ferm. Listen to these four musicians explore an open form of the jazz quartet (bass, drums, and two horns) as they write their music in real-time and hone their sound live in the café of Christianshavns Beboerhuset, drawing inspiration from Coleman, Shorter, Haden, and Monk.

Line-up:
Claus Højensgård: Trumpet/flugelhorn
Ned Ferm: Saxophone
Andrea Grillini: Drums
Anders AC Christensen: Bass

Kl. 20
Entré 80 kr

Facebook: https://www.facebook.com/events/855691849642608/

A Love Letter To The South African Blue Notes – Dudu Pekwana, Chris McGregor, Nikele Moyake, Mongezi Feza, Johnny Dyani & Louis Moholo-Moholo,


Beboerhus Allstars mødes denne aften for at spille det skelsættende repetoire af den sydafrikanske gruppe the South African Blue Notes, et band der banede vejen for hvordan den europæiske jazz og improvisationscene ser ud idag. Mod apartheids mørke bagtække, flyttede bandets 6 musikere til europa i eksil og slog rødder. Den legendariske bassist Johnny Dyani boede her og hvem ved, måske har han optrådt på Christianshavns Beboerhus i sin tid.

Kære Dudu, Nikele, Mongezi, Chris, Johnny & Louis; vi elsker jer og alt hvad i skabte. Vi elsker den robuste kærlighed, den overbevisning og engagement I udtrykte gennem musikken som sendte bølger gennem resten af verden. Den arv som stadig kan mærkes i alle hjørner af jazz og improviseret musik den dag idag. Dette bliver et stjernespækket ensemble, der spiller musikken, på deres egen måde. En hyldest til hvad de skabte, en musikalsk kærlighedsærkering af en slags.

Line up:
Jeppe Zeeberg: Piano
Michaela Turcorova: Alto Sax
Ben Rodney: Trumpet
Yet to be confirmed: Tenor sax
Rafal Razalski: Bass
Kresten Osgood: Drums 
Simon Forchhammer: Drums

Kl. 21
Billetter 100kr: https://billetto.dk/e/beboerhus-all-stars-play-the-music-of-the-south-african-blue-notes-vinterjazz-billetter-905128

Facebook event: https://www.facebook.com/events/739062381477090/

Nausia er en energiudladning uden lige, som efterlader publikum både rørt og blæst bagover med deres mix af bl.a. alternativ rock, spirituel jazz og minimalisme.
Den københavnske kvintet bestående af to saxofoner, guitar, bas og trommer er svær at putte i en genrekasse, men musikken har fra start af handlet om at både frembringe instrumental trance ved melodisk repetition samt at bryde ud i vilde, kraftige, euforiske udbrud.

Nausia har de seneste par år spillet utallige koncerter rundt i Danmark samt Sverige heriblandt en skelsættende koncert på Roskilde Festival i sommers. Anmeldere på årets Roskilde Festival havde aldrig hørt noget lignende, og Politikens anmelder var efterladt i chok efter bandets koncert på Huset under Copenhagen Jazz Festival. Bandet udgav i slutningen af 2021 deres andet album ”Good Intentions”, som har høstet roser fra anmeldere i både ind- og udland. Bl.a. modtog albummet 5 stjerner i Gaffa samt en anmeldelse af den legendariske rock-journalist David Fricke i MOJO Magazine. Om pladen skrev han “Good Intentions is at once a dynamic and haunted advance, cycles of circular-Coltrane suspense and free-rock tensions that at times suggest Mogwai with reeds on the ESP-Disk label.”
Nausia er i øjeblikket i gang med at arbejde på deres 3. album, og de fem venner glæder sig meget til at præsentere både nye og gamle sange til brag af en koncert på Beboerhuset!

Kl. 20
Forsalg 100 kr: https://billetto.dk/e/nausia-vinterjazz-billetter-902129

Facebook: https://www.facebook.com/events/1408460463040832

First event in the NordiSound concert series!
NordiSound is a trans-Scandinavian collaborative project between Denmark, Sweden, and Norway. This evening, the Copenhagen-based collective OKTOsounds has invited musicians from Norway and Sweden to play a double concert in the cinema of Beboerhuset.

Programme
Dahl/Dalen/Søvik(NO)
LORA(SE)

Dahl/Dalen/Søvik(NO)
is an improvising trio based in Oslo. With backgrounds in free jazz, noise and avantgarde they play music in the tradition of modern free improvisation, inspired by Anthony Braxton, Mette Rasmussen, Ingebrigt Håker Flaten ect.

In January 2024 the trio will release their second album “Live in Europe1” on Nice Things Records. A double CD album featuring live recordings from Prague and Brussels.

The trio consists of Amalie Dahl (Dafnie, Trondheim Jazz Orchestra) on alto saxophone, Henrik Sandstad Dalen (Sex Magick Wizards) on double bass, and Jomar Jeppsson Søvik (Actual Music) on drums. All three of them are central figures in the vibrant community for improvised music in Oslo.

Amalie Dahl – saxophone,
Henrik Sandstad Dalen Double Bass,
Jomar Jeppsson Søvik drums.

LORA(SE)
LORA is a vocal improvisation group based in Malmö, Sweden. Ronja Rose Andersson, Olga Denward and Lydia Cronberg come together to make music inspired by folk singing and put it in a contemporary improvisational context. The group uses elements of jazz, pop, and choral music to develop their own arrangements and compositions.

The quartet places emphasis on free vocal improvisation and the state of liberation this music requires of the performers. Together they create a musical experience that cannot be replicated outside of the present time. They intertwine their unique voices and personal narratives, creating a captivating and novel musical experience for their audience.

Ronja Andersson (DK)- Voice
Lydia Cronberg (SE)- Voice
Olga Denward (SE) – Voice

Kl. 20
Entré 80 kr

Facebook event: https://www.facebook.com/events/731576988490081/

Vil du lære mere om sæsonens råvarer, hvordan du kan tilberede, sylte, fermentere og smage dig til fantastiske danske, lokale måltider i sæson? Samtidig med, at du spiser de lækreste serveringer fra Rødders fantastiske kokke?

Så kom til vores anden sæsonmiddag – vinteredition!

De fantastisk kokke fra Rødder serverer lækre retter med sæsonens afgrøder fra lokale producenter, de formidler og inspirerer til, hvordan du selv får gang i gryderne. Denne gang kommer fantastiske ildsjæl og glødende forkæmper for danske økologiske råvarer @Trine Krebs og spreder den vildeste KÅL-BONANZA-ENERGI. Fordi, er der nogen der kan fortælle om kål og sæsonens grøntsager – så er det Trine! <3 

Tjek hendes blog ud her: https://www.merelivilandet.dk/…

Du får også en lille sæsongrøntsag med hjem, så du kan prøve noget af derhjemme, som du lærer på aftenen!

Vi glæder os helt vildt – du kan købe billetter her i eventet eller her:
https://billetto.dk/…/saesonmiddag-med-rodder-x…

Vi ses!

Kl. 18

Middagen er støttet af @Nordeafonden

Comments are closed.