CAKTUS / CRUSH STRING COLLECTIVE

BEBOMusic inviterer til en kaleidoskopisk aften i en kold tid med strygerkollektivet Crush String Collective, kvintetten Cactus m.fl.

Entré: 60 kr.
Dør: 19.00

CRUSH STRING COLLECTIVE
Crush String Collective er et eksperimenterende strygerkollektiv, der gennem deres sammenlagte 150 års instrument-erfaring, non-hierarkiske struktur og homogene sammenspil, tager lytteren med ind i en pludselig forelskelse i strygeinstrumenternes sarte og levende klang. Ensemblet har brudt med den klassiske musiks strenge rammer og leger med øjeblikkets magi. De udforsker strygerklangenes mange aspekter og skaber musik, der strækker sig fra den storslåede klang af et strygeorkester til atmosfærer af små lyde af træ og strenge, som møder bue og hår.

Line up:
Maria Jagd, violin
Tove Bagge, bratsch
Pauline Hogstrand, bratsch
Oda Dyrnes, cello

CAKTUS
Caktus færdes hjemmevant i et spændingsfelt mellem kammermusik og grooves og det skrøbelige og det voldsomme. Caktus er tæt på at være en dobbelttrio, med to basser og to saxer, og med denne samklang og spejling er det oplagt at også temaer spejles, vendes, vrides og udfordres. Debut-udgivelsen ’Under Solen udkom i september 2020 og har fået mange roser med på vejen, bl.a. en Steppeulvs nominering som ’Årets Komponist’, en nominering til ’Årets Album’ ved Danish Music Awards Jazz 2021, og en plads på både Passive/Aggressive’s og Dagbladet Information’s årsliste over de 20 bedste danske udgivelser i 2020. Bandets medlemmer kendes fra bl.a. ”Yune”, ”Køs”, ”The New Family”, ”Bear With Me”, ”Narcosatanicos”, ”Josiah Konder”, og ”I Just Came From the Moon”.

Line up:
Maria Dybbroe – altsax
Zeki Jindyl– altsax
Thorbjørn Kaas – cello, kontrabas,
Nils Bo Davidsen – kontrabas
Tobias Andreassen – trommer

Der bliver tilføjet flere optrædende til aftenen.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.