Cejero & Chr Beboerhus præsenterer: Ensemble Nist-Nah & Sonja LaBianca

Cejero og Christianhavns Beboerhus præsenterer en helt særlig aften med det store ti-personers gamelan ensemble Nist-Nah, anført af trommerslager Will Guthrie, og en solo-optræden af Sonja LaBianca.

~~~

Ensemble Nist-Nah
Sonja LaBianca
Cejero Djs

Kl. 19.30
Entré/Forsalg 100 kr: https://billetto.dk/e/cejero-chr-beboerhus-praesenterer-ensemble-nist-nah-sonja-labianca-billetter-808174

ENSEMBLE NIST-NAH (AUS/UK/USA/FR)
Nist-Nah er et stort hybrid Gamelan/percussion-ensemble, anført af den australske trommeslager og perkussionist Will Guthrie, som i dag er bosat i Nantes.
Will Guthrie har en lang solo-karriere bag sig, og med Nist-Nah forgrener han sig i nye retninger ved at blande metallafoner, håndtrommer og gonger fra de traditionelle Gamelan-ensembler i Indonesien med trommesæt og andet slagtøj.
Musikken er i sit udgangspunkt inspireret af Guthries rejser i Indonesien og studier af forskellige former for Gamelan-musik – lige fra de javanesiske trance-ritualer til de flimrende kompositioner fra den nutidige balinesiske komponist Dewa Alit og hans Gamelan Salukat. Nist-Nah er langt fra en øvelse i eksotisme, og ensemblet bygger videre på Guthries omfattende arbejde med gamelan-instrumenter. Gonger, syngeskåle og bækkener bruges til at opbygge klangflader af svævende toner, mens pulserende melodiske figurer bliver drevet frem af de to energiske trommeslagere. Nist-Nahs 10 medlemmer tæller blandt andet musikere med rod i den traditionel folkemusik og moderne perkussionister, støj- og freejazz-musikere. Ensemblet består af: Prune Becheau, Charles Dubois, Thibault Florent, Colline Grosjean, Will Guthrie, Amelie Grould, Mark Lockett, Sven Michel, Jennifer Torrence, Arno Tukiman (Gamelan, perkussion, trommer).
Læs mere: www.ensemble-nist-nah.com
Lyt: https://willguthrie.bandcamp.com/album/elders

SONJA LABIANCA (DK)
Saxofonist Sonja LaBianca er en del af det københavnsk kollektiv for improvisatorer og
eksperimentalister kaldet Eget Værelse, en reference til Virginia Wolfs’ kanoniske essay, ‘A Room of One’s Own.’
Eget Værelses medlemmer spiller sammen i skiftende projekter, men alle fire er en del af kernen Selvhenter, en demokratisk og grænseoverskridende kvartet, der spiller sfærisk, moderne komposition op mod energisk free-jazz, polyrytmisk perkussion og gotiske metal riffs. I 2017 udforskede Sonja flere af sine egne rum på sit sublime og prisvindende solodebut album, About Room/Room to Be/Rooms. Her går hun på opdagelse i saxofonens resonanser i forskellige klangrum, bl.a. et studie, en silo, en garage og et klokketårn, mens lyde fra omgivelserne skaber en akustisk scenografi. Således gør Sonja hvert værelse til sit eget, når hun fylder det med musikalske toner og lydhørhed.
På Christianshavn Beboerhus præsenterer Sonja LaBianca nye kompositioner for saxofon, der udvider hendes tidligere værker i klangfarve og form.
Læs mere: http://www.egetvaerelse.dk/
Lyt: https://www.youtube.com/watch?v=7otKAuhxHSU

CEJERO
Det københavnske pladeselskab Cejero har de sidste ti år udgivet en stramt kurateret perlerække af plader med bl.a. Rhodri Davies & John Butcher, Senyawa, Robert Turman og Aron Dilloway. Cejero er medarrangører på aftenen og dj’er mellem koncerterne.
Læs mere: https://www.facebook.com/labelcejero

Facebook: https://www.facebook.com/events/954366749094809/

Bookmark the permalink.

Comments are closed.