Copenhagen Clarinet Choir og Blomsten

Copenhagen Clarinet Choir fejrer udgivelsen af deres debutalbum og spiller release-koncert på Christianshavn Beboerhus. Albummet ‘Organism’ udkommer digitalt den 1. september 2022 på År & Dag-pladeselskabet, og vinylen vil være tilgængelig til eksklusivt forsalg ved denne koncert. Samme aften spiller også trommekvartetten Blomsten med Mads Forsby, Anders Vestergaard, Anders Bach og Victor Dybbroe.

COPENHAGEN CLARINET CHOIR
Organism er debutalbummet fra Copenhagen Clarinet Choir, som lægger sig i spændingsfeltet mellem komposition og improvisation. Som flere af albummets sangtitler som ’Flocking’, ’Hive Mind’ og ’Water Piece’ antyder, søger værket at forbinde musik og natur. Anført af den irske komponist og blæseinstrumentalist, Carolyn Goodwin, har klarinetsekstetten en egalitær tilgang til musikernes indbyrdes roller og samspil. På Organism indtager musikernes individuelle spil en kollektiv, overordnet organisk, levende form. Ligesom et kor indgår de ensartede instrumenters stemmer i en synergetisk
varm, pulserende lydorganisme.

Goodwin siger: “Der er en stærk samhørighedsfølelse i, at alle spiller på samme instrument og frembringer en samlet lyd. Som instrumentalist lader det dig opløse i et fælles lydlegeme, meget lig et vokalkor. Det skaber en håndgribelig fysisk forbindelse mellem hver enkelt musiker, og det giver os muligheden for at udforske klarinetten som en udvidelse og forlængelse af musikerens krop – gennem åndedræt, fingerbevægelse og positur.”

‘Organism’ rammer en ofte uhåndgribelig balance mellem det forudbestemte og det spontane. I udforskningen af kompositoriske ideer inden for improvisationsmusikkens felt, bruger Goodwin ensemblet til at eksperimentere med forskellige lydkoncepter såsom musikalske gengivelser af mønstres bevægelighed under vand, insektsværme og fugles flyveformationer, ligesom hun bruger dem til at undersøge den altid flydende grænse mellem hendes rolle som komponist og performer.

Copenhagen Clarinet Choir består af: Anders Banke (DK), Francesco Bigoni (IT), Maria Dybbroe (DK), Jonas Engel (DE), Carolyn Goodwin (IE) og Henriette Groth (DK).

BLOMSTEN
Blomsten er en kvartet bestående af fire trommeslagere. Gruppen har sit ophav i komponistgruppen og pladeselskabets År og Dags fællesværker og arbejder med percussion, trommer og bækkener i en cirkulær koreografi, som danner rammen for en ceremoniel og kalejdoskopisk trommemusik. Musikken veksler mellem forkellige rytmiske plateauer og klanglige tilstande – fra partiturmusik til fri improvisation og fletter og forskyder sig i slørede former, imens de fire musikere smelter sammen til en lydlig legemliggørelse af en otte-armet organisme.

Blomsten består af Anders Bach, Victor Dybbroe, Anders Vestergaard og Mads Forsby.

Entré: 80 kr
Dør kl. 19.30

https://www.facebook.com/events/470500371203890/

Bookmark the permalink.

Comments are closed.