Elena Setién + Kristoffer Munck Mortensen & Nils Bo Davidsen

kl: 20.00

Vinterjazz 2019: Elena Setién releasekoncert for “Another Kind of Revolution” + Kristoffer Munck Mortensen (Mellemblond) & Nils Bo Davidsen

Elena Setién boede i en årrække i København hvor hun indgik i det lokale musikmiljø og samarbejdede med flere toneangivende jazzmusikere. Nu er hun flyttet tilbage til hjembyen San Sebastian i den spanske del af Baskerlandet, hvorfra hun har skrevet og indspillet sit kommende album fyldt med stemningsfulde alternative popsange.

Elena Setién blev for nyligt signet til det toneangivende og højt respekterede britiske pladeselskab Thrill Jockey (Tortoise, Wooden Shjips mfl.). 15. februar udkommer hendes den baskiske multiinstrumentalists kommende album “Another Kind of Revolution”.

På den nye udgivelse puster Elena Setiéns lyriske og musikalske bedrifter liv i hendes udtryksfulde allegorier. De forsigtige arrangementer er meget direkte og fyldt med affekt, hvilket giver plads til eksperimenter, og hendes fløjlsbløde vokal åbner døren for lytteren til de varme kompositioner. De kreative valg beror på Elenas kunstnerisk uafhængige sjæl, og resultatet er uimodståeligt.

Elena Setién spiller stort set alle instrumenter på pladen. På “Another Kind of Revolution” medvirker den erfarne guitarist Steve Gunn (The Violators m.fl.). Tilføjelsen af Steve Gunn, hvis sagte melodier svæver rundt om sangen, opstod ud fra et musikalsk slægtskab, som de fandt frem til første gang de spillede sammen. De har begge stærke rødder i improvisationen og er gået videre til at blive selvstændige artister og sangskrivere.

Elena Setién er en kunstner, der er defineret af sin livlige sangskrivning og kompositioner. Multinstrumentalistens musik udtrykker den modige individualisme og en sans for empati, der er kendetegnende for hendes hjemstavn i det spanske Baskerland. Hun voksede op i en tid med politisk uro i Spanien. 1980’erne var præget af optøjer efter diktaturstatens omvæltning, og det folkelige oprør i kølvandet på knap 40 års stilstand gav også Elena en pligtfølelse i kampen for fremdrift. Et kort møde med Laurie Anderson senere hen efterlod også et enormt indtryk på Elena. Særligt Andersons holdning til, hvordan man er en kunstner i dag gjorde indtryk: “Du skal bare skabe noget der er smukt og frit.”
Revolution er, for Elena, at gå tilbage til simple sandheder og at manifestere det smukke i mennesker. Hendes tekster beskriver det smukke ved hverdagslivet og naturen, og fremhæver styrkerne ved forandring – ikke som en byrde – men som den egentlige kilde til håb.

Elena Setién – vocal/violin
Anders Filipsen – keys
Victor Dybbroe – drums
Andreas Fuglebæk – guitar

Kristoffer Munck Mortensen / Nils Bo Davidsen

Mellemblonds sangskriver, Kristoffer Munck Mortensen, har hevet fat i bassist og cellist, Nils Bosse Davidsen, og sammen udforsker de Mellemblonds sangkatalog. Kristoffer siger selv om samarbejdet: “Jeg nyder at genopdage sangene sammen med en så rutineret herre som Bosse (tidligere med Lars Hug, Kira Skov, Palle Mikkelborg m. mange fl.) Vi kan både komme helt tæt på teksterne og melodierne, som da sangene blev skrevet, og nye steder hen, hvor alt kan ske.”

Kristoffer Munck Mortensen – vocal/guitar
Nils Bo Davidsen – bass/cello

Bookmark the permalink.

Comments are closed.