First Flush/ Collider

FIRST-FLUSH-PLAKAT

First Flush/ Collider

FIRST FLUSH (oplæsning og koncert)
Siden deres debut i 2011 har First Flush udforsket sammenspillets muligheder. Bandets sange er musikalske genresammenstød, hvor autotunede poetiske tekster på dansk møder akustiske instrumenter i utraditionelle sangstrukturer. Bandets udvikling har gennem 4 udgivelser ført dem fra forpustet postpunk og akustiske folkballader til tung trap, og i 2017 udgav de det anmelderroste album ”FUWA”, der bl.a. blev kaldt ”fortryllende grundvoldsrystende” (Dagbladet Information) med ”nogle afsindigt smukke og herligt fremmedartede »rock«-sange” (Berlingske). Albummet præsenterede dem som et risikovilligt moderne rockband med rødder i den skandinaviske visetradition og med avantgardistisk udlængsel. Kvartetten skriver stemningsmættede danske tekster, der stiller grundlæggende spørgsmål om, hvordan man kan formulere sin usikkerhed, sin angst, sine håb og brudte løfter på en måde, så det rækker, mens der samtidigt er tråde til både dansk midsommer-stemning og mystikere som Strindberg og Lagerlöf. I foråret 2018 er bandet klar med et nyt album, ”Spira”.

First Flush har for nyligt udgivet bogen Rosenkammer på forlaget ARENA. Bogen indeholder tekster fra bandets sange. På Beboerhuset vil First Flush både spille koncert og læse op af bogen. 

Lyt med her!

COLLIDER
Collider er et progressivt rockband som gør sig i drømmende guitarmusik med en aggressiv undertone.
Lydbilledet peger mod stjerneklar shoegaze og 90’er slackerrock med progressive skift og en vovet tilgang, som placerer bandet i deres egen fusionsgenre. Baseret på paranormale, astrale oplevelser og en kaotisk livsførelse er Collider’s univers på én gang ekspanderende og omsluttende. Sprælsk, støjet spillestil forenes med dreng/pige vokaler, der bevæger sig i forgrunden fra naiv twee til punk. De skaber collager af en ny, fragmenteret måde at tænke rockmusik på. 

Passive/aggressive‘ skrev om bandet: “Det er, som om Colliders musik konstant befinder sig lige dér, hvor euforien er ved at kamme over. Lige før den bliver vanvid. Sangene synes aldrig at peake, men er som en fantastisk energi, der aldrig manifesterer sig i struktur. Musikken vil fremad og opad, men kan ikke lette – en ungdommelig positivitet, der aldrig finder retning og derfor bliver til indestængt aggression. ” I forsommeren udkommer bandets første udgivelse.

Lyt med her!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.