Forfattersamtaler: Peder Frederik Jensen og Rasmus Theisen

Christianshavns Bogfestival byder på 2 forfattersamtaler i Christianshavns Beboerhus.
Du kan møde Peder Frederik Jensen og Rasmus Theisen, der begge er nomineret til DR Romanprisen 2024.
Mikkel Krause Frantzen
som er anmelder på Politiken, taler efter tur med de to forfattere.

Peder Frederik Jensen
(f. 1978) er bådebygger og uddannet fra forfatterskolen. Han debuterede i 2007 med romanen Her står du. Siden fulgte bl.a. de anmelderroste Læretid (2012), Banedanmark (2014) og Det Danmark du kender (2020). Peder Frederik Jensen er nomineret til DR Romanprisen 2024 for romanen “Rans Vilje”.

“Rans Vilje”
tager udgangspunkt i flodbølgen der i november 1872 ramte Syddanmark. Øer forsvandt, diger blev brudt, mennesker og husdyr omkom.

Ved mundingen af Rødby Fjord overlever den gamle sømand Roar. Han har forudset naturkatastrofen, og det hus, han har bygget på den yderste pynt, er bygget til at klare selv den værste storm. Da vandet trækker sig tilbage, finder han en navnløs, levende pige, der driver omkring i en kasse. Han tager hende til sig, og finder hurtigt ud af, at den eneste måde han kan få barnet til at holde op med at græde er at fortælle historier.

Men det affolkede landskab fyldes langsomt igen. Ikke mindst med lykkejægere og entreprenører, der drømmer om endelig at realisere den store landvinding, men sømandens ø ligger i vejen, og han har hverken i sinde af flytte sig, sælge eller råbe højt om, at han gemmer på et navnløst barn, en pige ingen kender, og som ikke kender nogen. Pludselig er der et menneske, der betyder noget for ham, og med den følelse af kærlighed og mening, bliver han svær at flytte.
Foto: Les Kaner.

Rasmus Theisen
(f. 1995) er opvokset i forskellige landsbyer omkring Knebel Vig på Mols. Han er uddannet fra Forfatterskolen i 2019. I 2021 debuterede han med romanen Andre hunde (Gyldendal), som han i 2022 fik Bodil og Jørgen Munch-Christensens debutantpris for. Rasmus Theisen er nomineret til DR Romanprisen 2024 for romanen “Molbohistorier” som er hans anden roman.

“Molbohistorier”
foregår på Mols – i 2023: Efter et årelangt regnfald tager en lokal forfatter på bodega og finder en efterladt notesbog, som viser sig at tilhøre den sky, lokale havearbejder Viktor. I notesbogen beretter Viktor om sin dagligdag med ufaglært arbejde, om sin kæreste, tilflytteren og kunstneren Monika, deres datter, Alex, og forældreskabets veje og vildveje. Familien lever på et nedlagt landbrug, kører til og fra Brugsen, deltager i forældremøder, fodrer høns, elsker, hugger brænde og holder fri. Da en voldsom regn begynder at falde, viser Mols og Djursland sig ikke at være et idyllisk sted, men et grusomt sted med en iboende ødelæggende kraft, lurende et sted i istidslandskabet. På bodegaen beslutter forfatteren at beholde Viktors notesbog for at få hold på året, hvor det regnede og nærme sig den unge families skæbne.

Molbohistorier er en roman om det unge par på Djursland, om den langvarige regn, der får syner og nye organer til at vokse frem blandt de lokale. Det moderne landboliv sætter rammen, som snart sprænges af gamle løgne, en genskabt fortidssø og et grådigt østersopdræt. Det er en roman om rævefælder, poesi og et nyt væsen i landskabet. En folkhorror fuld af vold og hverdag, kærlighed og kunst.
Foto: Kasper Palsnov.

Kl. 19.30
Fri entré

Facebook event: https://www.facebook.com/events/423176240164647/

Christianshavns Bogfestival 2024

Arrangementet er en del af Christianshavns Bogfestival 2024, hvor du fra d. 15.-30. april kan opleve en række litteratur- og kulturarrangementer i Københavns mest charmerende bydel. Læs mere og se program for Christianshavns Bogfestival.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.