Jesper Theis Trio

Jesper Theis spiller akustisk country blues med udgangspunkt i Mississippi-deltaet, men med et personligt præg, der også trækker på gospel, folk, caribiske rytmer og jazz. Jesper skriver sine egne sange og har desuden et enormt repertoire af standarder og oversete perler fra delta bluesens storhedstid i første halvdel af forrige århundrede.

Den 33-årige frederikshavner tog i 2017 springet og opsagde sit faste job for at hellige sig bluesmusikken på fuld tid. Samme år udgav han sit debutalbum Narrow line på Peter Nandes Straight Shooter Records og høstede fine omtaler:

Jesper Theis har sammen med sine glimrende medspillere lavet et fornemt, varmt og nuanceret debutalbum, der bør give genlyd både nationalt og internationalt. – Peter Widmer, Bluesnews.dk

Jesper Theis bor nu i Barcelona og plejer karrieren både dér og i Danmark, hvor han spiller koncerter i forskellige konstellationer.

https://www.youtube.com/watch?v=IcvonR93e6U&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=zG9uLLADhNE

OlavGudnason

Jesper Theis & Olav Gudnason har spillet sammen ”altid,” som Jesper siger det. De har fælles rødder i det nordjyske, hvor Olav Gudnason i 1978 startede på musikkonservatoriet i Aalborg – længe før Jesper blev født!

Olav og Jesper har efterhånden optrådt så meget sammen, at de bliver to sider af samme mønt, når de spiller som duo. De smelter sammen i musikken, og instinktet tager over. Sangene udvikler sig undervejs, og ingen af de to ved, hvad der kommer til at ske, når den første tone er slået an. Derfor er der ikke to koncerter med Jesper Theis & Olav Gudnason, der er ens.

 

Blandt andre har Jesper Theis optrådt sammen med Tim Lothar, Peter Nande og Svante Sjöblom samt ungarske Mojo Workings, spanske Xiscu Rubio og finske Tomi Leino Trio. Han har hurtigt etableret sig som et af de mest respekterede og pålidelige navne på den danske bluesscene.

Når Jesper Theis optræder solo, er det med sange fra Narrow line, nye kompositioner og naturligvis numre af de delta blues-ikoner, der i sin tid inspirerede Jesper til at gribe guitaren og skabe sig et liv som bluesman.

Jesper Theis selv spiller guitar i stil med gamle bluesmestre som Son House og Robert Johnson. Han behandler deres sange med stor respekt for forlægget, men han er ikke bange for lege med arrangementerne og puste nyt liv i de hævdvundne klassikere.

Hvad enten det gælder fingerspil eller slide-guitar, er Jesper et stærkt kort både som solist og som akkompagnatør. Han støtter således godt op om sin egen udtryksfulde, let raspende vokal, der med sin glød og fylde emmer af Mississippi

Olav Gudnason er oprindelig uddannet klassisk kontrabassist, men har været grebet af jazzen, siden han oplevede John McLaughlins Mahavishnu Orchestra i 1971. Siden kom han i uføre med H.P. Lange og har i snart en halv menneskealder også spillet ragtime og blues. Han kendes desuden fra bluegrass-trioen The Muleskinners, men derhjemme spiller Olav nu stadig mest klassisk. Det er således en bredt funderet bassist, der supplerer Jesper Theis’ lyd med sit elastiske spil.

Xiscu Rubio spiller mundharpe og har sin helt egen lyd. Han er inspireret af forskellige mundharpespillere i forskellige genrer. Fra jazz og blues til folkemusik og heavy rock. Xiscu spiller bl.a. i det spanske heavy rock band Nöctambuls – hvor han spiller mundharpe på lige fod med en leadguitarist og musikken minder om Iron Maiden – bare også med mundharpe. Xiscu’s hjerteblod er dog den gamle delta og Chicago blues.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.