Kampen om tiden – historisk og i dag

Kampen om mere tid – historisk og i dag

100 år efter at arbejderbevægelsen kæmpede sig til retten til 8 timers arbejde, 8 timers hvile og 8 timers fri tid, foreslår nu københavnske fagforeninger og politiske partier, at vi i dag igen nedjusterer mængden af tid, vi arbejder. Det sker af så forskellige hensyn som til lige fordeling af arbejdet, mental og fysisk sundhed, klima og ønsket om mere tid til omsorg, rekreation og demokratisk deltagelse.

En arbejdsgruppe i SF Hovedstaden inviterer til oplæg og debat om ønsker om at nytænke hverdagslivets tid. Det sker mandag den 13. januar klokken 19.30 til 21.30 i Christianshavns Beboerhus.

19:30-20:15: Historien om politisk kamp og sejr

En dygtig formidler fra Arbejdermuseet vil levende berette om arbejdslivets kampe for 100 år siden. Der vil være god tid til at stille spørgsmål, herunder til den historiske sejr i kampen for en 8-timers arbejdsdag.

20:30-21:30: Hvad vil vi i dag med vores tid?

Workshop og åben diskussion af drømme og tanker om mulige perspektiver og faldgruber ved at kæmpe for bedre hverdagsliv og samfund gennem en nedjustering til en 30-timers arbejdsuge i dag.

Alle er velkomne til hele arrangementet eller til at deltage i blot én af arrangementets to dele. Der er fri adgang, og i pausen er der fri kage og fri varme drikke.

Tilmelding er ikke nødvendig, men sikrer rigeligt kage til alle. Skriv til peter.westermann@regionh.dk

 
Bookmark the permalink.

Comments are closed.