Koncertaften med klassisk iransk musik

Christianshavns Beboerhus inviterer til en aften, som dykker ned i den klassiske, iranske musik med et kort oplæg og to koncerter, der repræsenterer forskellige udtryk for den spændende iranske musiktradition.

Den klassiske iranske musik byder på et væld af forskellige udtryk, former og instrumenteringer. Et fællestræk er dog, at den – modsat den vestlige klassiske musik – er baseret på improvisation indenfor en fastlagt ramme, og at musikerne, i stedet for et system fokuseret på akkorder og harmoni, tager udgangspunkt i et musikalsk motiv, der har bestemte følelsesmæssige og idemæssige associationer. Dette er med til at gøre den iranske musik mere kompleks i forhold til melodi, frasering og rytmik end det meste af den vestlige musik.

Inden koncerterne byder Nikolai Brix Vartenberg på en kort introduktion til Mellemøstens musik. Nikolai Brix Vartenberg har beskæftiget sig med Mellemøstens musik gennem en årrække og har undervist i Mellemøstens musikhistorie på Rytmisk Musikkonservatorium.

PROGRAM

19.30 Oplæg om iransk og Mellemøstlig musik v. Nikolai Brix Vartenberg

20.15 Bamdad (Iran)

21.15 Faramarz Amirian (Iran)

BAMDAD (Iran)
Bamdad’s musik er baseret på klassisk, iransk musik med dybe i både den iranske kultur og historie. Trioen spiller både traditionelle melodier og sange komponeret af Matin Peymani og Arman Haddadzadeh.

Naser Eslami: tombak & dayereh
Matin Peymani: tar & setar
Arman Haddadzadeh: santour

FARAMARZ AMIRIAN (Iran)
Faramarz Amirian spiller på strengeinstrumenterne tambur og setar, og sammen med Shahram Alqasi og Kaveh Mohammadi fremfører han klassisk iransk musik på både kurdisk og farsi.

Faramarz Amirian: tambur & setar
Shahram Alqasi: Daf
Kaveh Mohammadi: Tanbur & daf

Lyt: https://www.youtube.com/watch?…

Dør: kl. 19.00
Entré/Forsalg: 80 kr: https://billetto.dk/e/koncertaften-med-klassisk-iransk-musik-billetter-978571

Støttet af Statens Kunstfond og Københavns Kommunes Musikudvalg

Bookmark the permalink.

Comments are closed.