Machina Mundi

29. Juli kl.20 Entré 80 kr

Kvartetten Machina Mundi blev etableret under Corona-krisen og har en lokal karakter. Bandet består af professionelle kunstnere som optrådte ofte før nedlukningen — nemlig saxofonist Lubos Soukup, pianist William Larsson, bassist Graig Earle og trommeslager Daniel Johansson. 

Musikerne spiller rytmisk musik med en masse af improvisation. Bandet har en modern lyd, som er hovedsageligt skabt med fender rhodes, keyboards og elektronik. De har brugt meget tid på at komponere helt ny musik og arbejdet på samspil. Nye kompositioner er avanceret med lange former og spændende udvikling. 

Se video: Her 

 

LUBOS SOUKUP (sax og klarinet)

Lubos Soukup er en professionel saxofonist, klarinettist og komponist, som bor i København. Han blev uddannet i Musik performance fra RMC i 2013. Han han været freelance musiker siden den. Lubos er en succesfuld komponist, som har udgivet 10 CDer med sin egen musik. Han skriver kompositioner med de individuelle bandmedlemmer i tankerne, så hver af dem får en chance for at bidrage til musikken på den måde, som passer dem bedst. Hans fængende melodier taler direkte til publikum, men de er også sofistikerede nok til at engagere musikeksperter med deres subtile referencer til gamle jazzlegender som Wayne Shorter, Thelonius Monk og til klassisk- og folkemusik. I 2017 modtog han en Talentpris fra DMF og Marilyn Mazur. Hvert år spiller Lubos mange koncerter både i Danmark og i udland. 

https://lubossoukup.com/ 

 

WILLIAM LARSSON (fender rhodes, keyboards)

William Larsson voksede op på den lille ø Hönö i Göteborgs skær i Sverige. Som 8-årig begyndte han at tage klaverundervisning. Da han var 10 år gammel, fik han sit første trommesæt, og seks år senere, blev trommerne erstattet med jazz piano. William studerede på Skurup i Sverige og på Rytmisk musikkonservatorium (RMC) i København, hvor han har tilbragt perioder med studier i Berlin og Amsterdam. William er nu bosiddende i København, hvor han spiller med mange forskellige musikere. Han har spillet med internationale navne som Lage Lund, John Hollenbeck, Gilad Hekselman.

 

GRAIG EARLE  (kontrabas)

Graig Earle er en meget efterspurgt bassist på begge sider af Atlanten. Siden han kom til Danmark i 2004 for at studere på Det Rytmiske Musikkonservatorium har han været aktiv som komponist og bassist i en bred vifte af musikalske sammenhænge med både de yngre generationer og jazz veteranerne. Sammen med trioen, ”Rosendal.Earle.Templeton” vandt han DMA ”Årets Jazz Plade” pris i 2008, og i 2007 var han både nomineret for en Juno-award (Canadiske Grammy) for bedste jazzudgivelse med ”The Richard Underhill Group” som bassist og arrangør, og vandt en DMA-Jazz Award for ”årets danske crossover jazzudgivelse” med Simon Toldam’s ”Prügelknabe”. Han har udgivet CD’er på Cope Records, Stunt/Sundance Records, Fresh Sound, Gateway og ILK Records i Danmark. Han har turneret og spillet koncerter hyppigt i Canada, Kina, USA og Danmark, samt over 25 andre lande i Europa, Syd- og Central Amerika og Asien. Graig sætter høj pris på Canadisk-Dansk samarbejde, og har lavet 4 længere turnéer i Canada sammen med danske orkestre, og 5 i Danmark ned Canadiske musikere. Graig har i længere perioder studeret Carnatisk musik i Sydindien og har derigennem tilegnet sig mange aspekter af denne musiktradition. Graig har i det sidste par år været aktivt medlem af Magnus Thuelund Trio, Marko Martinovic Kvintet, Kiss Kiss Bang Bang, Niels Lan Doky Trio, New Music Orchestra, Nancy Harms Quartet, Marius Neset Quartet, Gilad Hekselman Quartet, Peter Jensen Sekstet, JazzNord Ensemble, m fl.

 

DANIEL JOHANSSON (Trommer)

Daniel kommer oprindeligt fra Ängelholm i Skåne, men har været bosat i København siden 2008, hvor han startede på Rytmisk Musikkonservatorium, og blev færdiguddannet i 2013. I de seneste 20 år har Daniel turnéret i Norden og rundt i Europa. Han har haft glæden ved at arbejde med musikere så som; Chris Minh Doky, Svante Thuresson, Malene Mortensen, Marius Neset, Oscar Grönberg, Anders Wimark, Live Foyn Friis, Jeppe Zeeberg m fl.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.