Skidefuld af Historier

Start dato: 22. november 2019

Slut dato: 23. november 2019

Skidefuld af historier er et intensivt teaterprojekt som er blevet skabt på blot 14 dage, hvor nuværende og tidligere hjemløse og Hus Forbi-sælgere deler deres livshistorier i en professionelt opsat forestilling.

Vi har samlet et hold af mennesker, der lever et liv, som mange dårligt begriber. Et liv, præget af hjemløshed, arbejdsløshed, misbrug og pengeknaphed, men også en tilværelse med meningsfulde fællesskaber, broderskab og et livligt liv på gaden.

Vi kender dem alle sammen, de hjemløse som efterhånden er blevet en del af bybilledet. Avissælgerne der står udenfor supermarkedet og sælger aviser med tasken på skrå og aviserne i hånden. Ukueligt, i sol og regn, i høj sommer og streng vinter møder vi dem. Måske kigger vi ned, når vi går forbi, fordi vi ikke lige kan overskue, at skulle forholde os til vedkommende, som rækker hånden ud. Måske stikker vi vedkommende en 20’er og får avisen med hjem og en lille smule bedre samvittighed?! Måske møder vi den hjemløse person en enkelt gang eller to, måske hver dag, fordi han eller hun altid står dér på torvet, når vi er på vej på arbejde eller uden for supermarkedet, når vi skynder os at få handlet det hele ind, så vi kan nå hjem og fortsætte med resten af dagligdagens gøremål.
Men hvem er mennesket egentlig, med papskiltet, tasken, aviserne?. Vi får måske et glimt, en gang i mellem men vi ser som ofte, kun det ydre og tragiske menneske, dér i det snavsede tøj?!

Forestillingen er et unikt kludetæppe af historier fra spillernes liv syet sammen af små fine, skøre, skrøbelige og rørende tableauer. Om det der former os som mennesker, om det vedkommende og væsentlige i livet og om tanker, der favner både livet og døden.

Deltagerne i teaterprojektet har ikke alle erfaring med hverken teater, sang, dans eller musik. Men professionelle instruktører sætter rammerne og ud fra deltagernes egne historier, skabes en autentisk, rørende og berigende forestilling.

Skidefuld af historier er skabt i et samarbejde mellem Christianshavns Beboerhus og Kulturhuset Galaksen med støtte fra Christianshavns lokaludvalg og finansieres desuden via crowdfunding

Crowdfunding

Af naturlige årsager, kan skuespillerne ikke sælge aviser i tiden, hvor de laver teater, derfor indsamler vi penge som ubeskåret går til skuespillerne så de kan få til dagen af vejen.

Du kan donere via linket eller på Mobilepay 949683

https://samlind.dk/donations/stoet-hjemloese-og-hus-forbi-saelgere-i-unikt-teaterprojekt/

Spilledage Christianshavns Beboerhus:
Premiere fredag 22. november kl. 20:00

Lørdag 23. november kl. 15:00
Lørdag 23. november kl. 20:00

Spilledage i Galaksen (Værløse):
Tirsdag 26. november kl. 18:00
Onsdag 27. november kl. 18:00

Varighed: ca. 1 time uden pause
Dørene åbnes ca. en halv time inden forestillingens start

Billetter: 100 kr. + gebyr (inkl Garderobe)

Forslag: https://galaksen.dk/program/skidefuld-af-historier/

Følg os på FB og Instagram #skidefuldafhistorier

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.