Solborg/Banke/Heebøll // Copenhagen Jazz Festival

ENGLE?
Engle kommer i mange versioner. Det der for nogen er en udsending fra himlen ses af andre som djævelen selv – mens virkeligheden måske skal findes et sted i midt i mellem (?). Der er de renhjertede og retskafne, dem der hjælper når nøden er er størst, de faldne, de hævnende, helligrøvene, de selvopofrende, dem i forklædning, budbringere og kontaktpersonel mellem jord, himmel og helvede, de døde kanoniserede forfædre, helgener, ærkeengle ..og dem der synger en sang.

Om Mark Solborg, Anders Banke og Bjørn Heebøll kvalificerer som rene engle eller snarere hører hjemme i kategorien faldne ditto må være op til lytteren. Dog må man lade dem at de alle tre gennem deres omfattende og imponerende virke har formidlet kontakt mellem mennesker og musik. Hver for sig og sammen har trioen optrådt og indspillet med en nærmest eklektisk forsamling af kunstnere på tværs af genrer. Herb Robertson, Evan Parker, Axel Dörner, New Jungle Orchestra, Niels Skousen, Bisse, Slaraffenland, Copenhagen Art Ensemble, Peter Brötzman, Lotte Anker, DR Bigband, Paul Lovens, Egberto Gismonti, Django Bates, Marylin Mazur, John Tchicai, Hermeto Pascoal, Simon Toldam, Susana Santos Silva, Mark Solborg 4, Jan Sonnergaard, Pia Juul, moLd, Firebirds, Peter Bruun’s All Too Human og mange, mange andre..

Trioens indgangsvinkel er på mange måder rundet og inspireret af dette himmelske musikalske kaleidoskop. Grundlæggende arbejdes der altid med fokus på hvordan materialet, gennem nærværende, synergisk og dynamisk samspil, kan forløses på stærkest mulige måde – uanset genre. Over tid har de udviklet en særegen gensidig forståelse og – med nogen lytteres ord – telepatisk spillestil. Som om alle i gruppen trækker vejret gennem samme lunger og skaber transparent, elastisk musik. Her lyttes og tales med omhu, respekt og nysgerrighed. Igennem de sidste år har trioen løbende arbejdet på to spor:
A – Egne værker med fokus på melodik, kontrapunkt og kompleks rytmik
B – Originale fortolkninger af udvalgte favoritsange begået af stærke historiske stemmer
På indeværende album er et udvalg af af begge spor flettet sammen i en intens og dynamisk trevejs-samtale. Alle bidrager med ligeværdige stemmer – og på disse tracks kan man i særdeleshed høre Heebølls energiske og ultra melodiske svar på Solborg og Banke’s legende fletværk omkring materialet. Udover Albert Aylers elegiske “Angels” kan man bl.a. opleve Nick Drakes “Harvest Breed”udsat for basklarinet, en hårdtslående version af Monks “Misterioso” og “Crepuscule With Nellie”- blandet med nye værker som “Rigors Remain” og “Early Morning Bells” af Solborg og “Den 7. Dag” af Banke. Spindelvævs-transparent tonearkitektur for tre stemmer så englene synger.

Kl. 21
Entré 80 kr

Facebook: https://www.facebook.com/events/189503370723997

Bookmark the permalink.

Comments are closed.