Tropical Electro Jazz

Jose Ángel Blanco, kendt som WADPRO, er en cubansk percussionist, producer, DJ, beatmager og lyddesigner. Hans tidligere samarbejder inkluderer Omara Portuondo, José Luis Cortes “El Tosco”, Carlos Sarduy, Harold Lopez-Nussa, Rolando Luna, Cucurucho Valdés, NG & La Banda og mange flere. WADPRO anses for at være den bedste finger drummer i Cuba. Han har været en del af den cubanske elektroniske og hip hop scene siden 2001 og var musikalsk leder af hip hop festivalen “Puños Arriba” i to år.

I sit kommende album, OBBÁ AÑÁ, genopfinder WADPRO afrocubanske beats, latín electrónica, afrojazz, afrolatin og cubansk chill out i en elektronisk setting med live-optagede akustiske elementer i et vildt trance lignende flow. Den avantgardistiske multikunstner præsenterer et postmoderne patchwork, der blander et dybt spirituelt sprog med jazzistiske ritualer og futuristiske beats, hvilket resulterer i en eksplosiv performance – et hipt, moderne, stilfuldt, hyperenergisk funky udtryk.

WADPRO voksede op omgivet af onkler og naboer, der udøvede Santeria, og med lyden af det hellige trommespil. De lærte ham musik, før han kunne læse og skrive, og som femårig havde han bygget sit eget trommesæt af ølkasser og alt hvad han kunne finde med lyd. Senere, ved hjælp af software, udviklede han en personlig semi-elektronisk lyd, blandet med traditionelle instrumenter som Cajón, Congas og Batá. I sin ungdom blev han stærkt påvirket af J Dilla AKA Jay Dee (den amerikanske pladeproducer og rapper, der dukkede op i midten af 1990’ernes undergrunds-hiphop-scene i Detroit), og ved at blande ideer fra hans inspiration med tropiske stilarter skabte den lyd han er kendt for i dag. Personligheder som briten Giles Peterson og en masse internationale musikere og DJ’s har allerede opdaget WADPROs store musikalske arbejde. 


Line up

Jose Angel WADPRO Finger Drums & Percussion

Carl Winther Keys

Yasser Pino Bass

Lulu iix Chel Vocal

Kl. 20
70 kr: https://billetto.dk/e/wadpro-tropical-electro-jazz-billetter-616752

Bookmark the permalink.

Comments are closed.