Vołosi

 
Vołosi vender tilbage til Danmark med deres virtuose strygerklange og gribende fortolkninger af Karpaternes folkemusik.
 
SCROLL DOWN FOR ENGLISH
⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛
Karpater-bjergene i det sydlige Polen bærer på en rig folkemusikalsk arv – en arv, som også mange nyere folk-ensembler øser af. Kvintetten Vołosi har med en lyd, der udelukkende bygger på strygerinstrumenter, formået at føre den folkemusikalske arv ind i et smukt og forførende landskab, som har begejstret på adskillige folk- og world-festivaler rundt omkring i Europa.
Vołosi kan på mange måder siges at have gjort for den polske folkemusik, hvad Dreamers’ Circus har gjort for den nordiske: nemlig at løfte den ind i et tindrende smukt kammermusikalsk univers uden dog at give køb på den folkemusikalske troldsplint og glød. Samtidig formår de at tage musikken ud i jazzede improvisationer og spille med en energi, som også engagerer rockfans.
Det er musik med store følelser, lyriske stemninger og virtuos strengeleg, fremført med ægte mesterskab af et yderst velspillet strygerensemble, som da også har høstet både priser og fornemme anmeldelser for deres arbejde med den polske folkemusik. Er du til overdådige strygerklange og slaviske stemninger, så er Vołosi et meget anbefalelsesværdigt bekendtskab. Deres koncert på ALICE i 2020 måtte desværre aflyses, så det er med desto større glæde at vi kan melde, at de giver koncert i genåbningsmåneden i maj.
 
Sagt om Vołosi:
“Exuberant, original band.” Robin Denselow, The Guardian
“VOLOSI are a revelation,their compelling performance energy transcends musical and geographical boundaries to create a completely irresistible combination. I defy you not to love them!” M. A. Kennedy, BBC.
 
Døre kl 19 / Show kl 20
Køb billet i forsalg: 120 dkk inkl gebyr
Køb billet: https://bit.ly/3sR2jXL
Lyt: https://youtu.be/En8y_Y91MZI
 
In English:
Deep folk roots of the Carpathian mountains blend with sublime musicianship in the hands of Vołosi. Mixing classical strings and fiery folk music the Polish quintet has received critical praise and have enchanted audiences all over the world. And they’re not afraid to let the music wander through paths of jazzy improvisation, rock grooves and contemporary chamber music. Back in 2016 they did a great concert in Copenhagen, and we’re thrilled to have them back – this time performing in intimate surroundings at Christianshavns Beboerhus.
 
Bookmark the permalink.

Comments are closed.