En aften med The Rolling Stones

Foredrag med produceren Flemming Rasmussen og kulturformidler Thomas Vilhelm.

Seniorrockerne fra The Rolling Stones, uofficielt kåret og kronet som verdens største rockband nogensinde, er aktuelle med det nye album Hackney Diamonds, deres første siden 2005 med originalt studiemateriale, hvor de bakkes op af stjerner som Paul McCartney, Elton John, Lady Gaga og Stevie Wonder. 

Der er således mere end rigeligt at fejre, mener de to inkarnerede Stones fans, forfatter, musiker og kulturformidler Thomas Vilhelm samt den internationalt anerkendte tekniker, mixer og producer Flemming Rasmussen, der tager hul på deres Rolling Stones 60plus Tribute aktiviteter med premiere i Christianshavns Beboerhus den 24. oktober kl. 20, hvor Hackney Diamonds bliver endevendt og vurderet. 

Jagger & co. kan ud over Hackney Diamonds lanceringen med opfølgende turnévirksomhed i 2023/24 markere 60-året for udgivelsen af deres første singler og debutalbum. Stones er på samtlige parametre et mytologisk fænomen uden sidestykke i rockens historie med en imponerende vedholdenhed og stædighed trods dødsfald i egne rækker, intern uro samt heftige op- og nedture. 

Det er Rasmussen og Vilhelm særdeles enige om, der har hængt på som svorne disciple siden slutningen af 60’erne og midten af 70’erne, hvor de begge var i lømmelalderen på vej mod puberteten. Stones’ kontante riffrock og rebelske image med et liv i overhalingsbanen satte luftguitarerne og fantasierne i svingninger i de nævnte herrers drengeværelser, og passionen er stadig intakt. 

Flemming Rasmussen og Thomas Vilhelm har været rundt i landet med en række populære foredrag, der tager udgangspunkt i deres fælles bog, den anmelderroste publikumssucces Rock & stjernestøv – historier fra Sweet Silence-studiet gennem 45 år (Forlaget Momenta, 2021), og kan nu føje Stones-heltene til emnekataloget. 

En aften med Rasmussen og Vilhelm er garant for detaljeret viden ud i det nørdede og velformuleret storytelling med kant, underholdende anekdoter og diverse musikeksempler. Stofmængden hos Stones er enorm, så der er nok at gå ombord i tilføjet egne kæpheste, favoritter og historiske nedslagspunkter. 

Så snyd ikke dig selv for en aften med rockmytologi fra øverste hylde serveret i øjen- og ørehøjde af to erfarne formidlere, der kan lektien til fingerspidserne, været til koncerterne og sågar mødt en af rullestenene i levende live. Imens er bandet med de tilbageværende Jagger, Richards og Wood gået ind i deres 60plus periode siden grundlæggelsen i sommeren 1962. Der gror tilsyneladende aldrig mos på en rullesten. 

Kl. 20
Entré: 60 kr.

Facebook: https://www.facebook.com/events/3573706346240857/

Pressefoto: Peter Bak

Bookmark the permalink.

Comments are closed.