Realistic Monk

REALISTIC MONK (CARL STONE & MIKI YUI) / CLAUS HAXHOLM / OLIVER LAUMANN

Præsenteret i samarbejde med RMC – Rytmisk Musikkonservatorium

DØR: kl. 20
ENTRÉ: 70 kr.

REALISTIC MONK (US/JP)
Realistic Monk er en ny konstellation bestående af den prisbelønnede komponist Carl Stone (US) og den multidisciplinære kunstner Miki Yui (JP). Duoen arbejder i et spændingsfelt mellem field recordings, stemmer, støj og akustisk feedback på grænsen af den menneskelige perceptionsevne.

Carl Stone holder en masterclass dagen inden på RMC, hvor han vil fortælle om sine musikalske rødder og sin særegne tilgang til komposition: https://www.facebook.com/events/246790422711714/

Carl Stone
Amerikanske Carl Stone (f. 1953) er en pioner indenfor den eksperimenterende, elektroniske musik fra 70’erne, hvor han studerede på CalArts (California Institute of the Arts) – han var er en af de første komponister, der begyndte at arbejde med sampling/looping og i 1986 var han også blandt pionererne der begyndte at benytte computeren i live-sammenhænge. Pga. Stone’s brug af repetition og tonalitet er han ofte blevet knyttet sammen med den amerikanske minimalisme. Carl Stone er i disse år i højere grad ved at blive anerkendt for hans væsentlige bidrag til kompositionsmusikkens historie og bl.a. har pladeselskabet Unseen Worlds udgivet Woo Lae Oak og flere retrospektivt album, der samler op på Stone’s fremsynede kompositioner fra 70’erne og 80’erne. Stone er de senere år begyndt at arbejde med avancerede former for kryds-syntese, hvor han f.eks. fusionerer rytmen fra et stykke musik med melodi og harmoni fra et andet.

https://unseenworlds.bandcamp.com/album/electronic-music-from-the-seventies-and-eighties

Miki Yui
Japanske Miki Yui (f. 1971) bor i dag i Düsseldorf, hvor hun både arbejder som komponist og kunstner med værker, der strækker sig over installationer, tekst og tegninger. I sit kompositoriske virke fokuserer Yui på delikate og subtile lydlandskaber, hvor det organiske væves ind i industrielle støjklange og oscillerende elektroniske lyde.

https://soundcloud.com/miki-yui

CLAUS HAXHOLM
Claus Haxholm er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi men har ved siden af sin praksis som kunstner arbejdet med et hav af forskellige musikprojekter. Som guitarist har han været aktiv med bl.a. Spost og Anders Lauge Meldgaards Musik for Seks Elektriske Guitarer, men de senere år har Claus Haxholm især koncentreret sig om elektroniske soloprojekter og har optrådt og udgivet plader med Assembler, Soft Items og Quest Removal.

Denne aften optræder Claus Haxholm dog med et helt andet udgangspunkt, nemlig hans egen stemme og intet andet. Med denne tilgang benytter Haxholm vokale improvisationer til at undersøge grundstenene i vores sprog med selvafprøvende øvelser udi fokus og erkendelse.

https://sprichteditions.bandcamp.com/album/c-haxholm-one-possible-outcome-of-a-morning-like-all-others

OLIVER LAUMANN
Oliver Laumann har studeret ved free-ikonet Milford Graves og har begået sig i mange forskelligartede konstellationer, herunder Goodiepal & pals og TS Hawk samt som solo improvisator.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.