Red Gazelle Trio

Red Gazelle Trio er en blanding af melankolsk poesi & inciterende grooves. Musikken skifter fra ørehængende melodier med lyriske soloer til drømmende fælles improvisationer. Trioen med guitar, bas og trommer tager dig på en rejse gennem stemningfuld nordisk jazz.

Pludselig står du i et vemodigt lydlandskab skabt af psykedeliske pedaleffekter, hviskende bækner og en nænsomt rungende bas. Musikken tager dig videre, nu cool, tilbagelænet du hører lyriske linjer fra telecasteren og får løst til at cruise ned af en øde landevej. Men rejsen stopper ikke her, pludselig får gruppen et temperament, et kantet groove og et tema der bobler af rå energi sætter gang i krasbørstige soloer.
Fælles for alle numrene er, at de har klare ørehængende melodier, som musikken tager sit udspring fra. Kristoffer Vejslev beskriver processen således: “Vi starter ud med en melodisk ide, som vi bygger videre på i fællesskab. Hermed gennemstrømmer gruppens karakter alle numrene uanset hvem der kommer med udgangspunktet”. Red Gazelle Trio har eksisteret siden de tre musikere tog nogle af deres tidlige skridt i jazzens univers og det har medført et telepatisk sammenspil mellem dem.

Gruppens debut plade Udkig blev anmelderost herhjemme og var i rotation på P8. Deres andet album In The Midst Of It All der udkom 26. november sidste år er allerede anmelderost og er kommet i rotation på P8 samt de udvalgte Spotify playlister Jazz Xpress, Jazz Today og Destination: Jazz.

Sagt om Udkig: “Der er en filosoferende ro og åbenhed i musikken. Der er også et råt temperament […] et
fantastisk triospil. Peter Prices stædige bas og Simon Forchhammers viltre trommer er er
godt match til Kristoffer Vejslevs konstant udviklende guitarspil” – Jazznyt, Niels Overgård

Sagt om In The Midst Of It All:
“De bevæger sig rundt om melodien i behagelige stemninger, hvor fra der gror nye vækster. De laver ikke så meget larm omkring sig – og har en nærmest inkluderende måde at spille på. Tak” – Jazznyt, Niels Overgård

Sagt om Red Gazelle Trio Live:
“Vi kan slet ikke få armene ned efter et brag af en koncert i fredags! Det var en helt magisk aften” – Buddhas Jazz Club.

Kl. 20
80 kr

Bookmark the permalink.

Comments are closed.