Red Gazelle Trio på Beboerhuset

Red Gazelle Trio er en blanding af melankolsk poesi & inciterende grooves. Musikken skifter fra ørehængende melodier med lyriske soloer til drømmende fælles improvisationer.

Trioen med guitar, bas og trommer tager publikum på en rejse gennem stemningfuld nordisk jazz. De skaber vemodige lydlandskaber med psykedeliske pedaleffekter, hviskende bækner og en nænsomt rungende bas eller lyriske linjer under en cool tilbagelænet puls. Musikerne viser også et temperament med temaer der bobler af rå energi, kantede grooves og krasbørstige soloer.
Fælles for alle numrene er, at de har klare ørehængende melodier, som musikken tager sit udspring fra. Kristoffer Vejslev beskriver processen således: “Vi starter ud med en melodisk ide, som vi bygger videre på i fællesskab. Hermed gennemstrømmer gruppens karakter alle numrene uanset hvem der kommer med udgangspunktet”. Red Gazelle Trio har eksisteret siden de tre musikere tog nogle af deres tidlige skridt i jazzens univers og det har medført et telepatisk sammenspil mellem dem.

Gruppens debut plade Udkig blev anmelderost herhjemme og er stadig i rotation på P8. Deres andet album In The Midst Of It All udkommer til sommer. “Der er en filosoferende ro og åbenhed i musikken. Der er også et råt temperament […] et fantastisk triospil. Peter Prices stædige bas og Simon Forchhammers viltre trommer er et godt match til Kristoffer Vejslevs konstant udviklende guitarspil” – Jazznyt, Niels Overgård
“Vi kan slet ikke få armene ned efter et brag af en koncert i fredags! Det var en helt magisk aften” – Buddhas Jazz Club
Red Gazelle Trio består af:

Kristoffer Vejslev, guitarist og komponist – uddannet på Konservatoriet i Amsterdam (CvA). Har udgivet to anmelderroste albums herhjemme og i udlandet med hans Amsterdam baserede gruppe Vulture Forest (læs anmeldelser).
Peter Price, kontrabas og komponist – uddannet på Syddansk Konservatorium. Har
udgivet albums med bl.a. Björnsson/Mørck (læs anmeldelser) & Malte Dueholm Trio
(læs anmeldelser).
Simon Forchhammer, trommer – uddannet på RMC. Medvirker i ALAWARI (vinder af
Ung Jazz-konkurrencen 2017), Hein Westgaard Trio (Pt. I finalen på Jazzintro, 2020), Asger Thomsens Autolysis (læs anmeldelser), m.fl.

Kl. 20.30
80 kr

Bookmark the permalink.

Comments are closed.