SKRRT, SKRRT – Ensemble K!ART og MARCELA LUCATELLI

“Skrrt, Skrrt” er et nyt ensembleværk af Marcela Lucatelli, hvor minuntiøse nydelser møder en monumental elegi af kropslige og instrumentale off-beat attitude og kantede lyd. Fra støj til trap, klynken, fragmentariske ordbidder og obskur musik nyfortolket vil Lucatelli benytte sig af musikalske processer styret af kriterier for kommunikabilitet – fra en virkelighed til en anden. Sammen med K!ART vil de skabe en fælles grund mellem historisk undertrykte kulturer og stigmatiseringen af kropslige soniske udtryk. Ligesom den lyd, der frembringes, når man kører i en bil, og er ved at dreje hårdt.

Marcela Lucatelli er en unik skikkelse på den danske musikscene, der frit bevæger sig i spændingsfeltet mellem koncert, teater og performance. Komponisten er kendt for sine ”partiturer for grænserne for kroppe og stemme” (The Wire). Hendes værker genopfinder musik som koncept for at sætte vores tid i perspektiv og opstår i tætte relationer med de ensembler og musikere hun samarbejder med. Dette er også tilfældet for “Skrrt, Skrrt”, hvor Lucatelli medvirker ligeledes selv som performer med sin umenneskelige menneskelige vokal.

Siden dets første koncert i 2019 har ensemble K!ART [klart] arbejdet med eksperimenterende samtidsmusik. Ensemblets udsædvanlig instrumentation, der også rummer muligheden for elektriske instrumenter ikke umildbart associeret med kammermusiktraditionen, har krævet et nyt og helt specielt repertoire. Et målrettet samarbejde med unge, upcoming komponister er kernen af vores drivkraft, som har særligt kunstnerisk fokus på digitale medier, informationsteknologi, performancekunst og tværfaglighed.

Marcela Lucatelli, komponist og vokal

Ensemble K!ART:
Iiris Tötterström, cello
Hsiao-Tung Yuan, slagtøj
Rob Durnin, keyboard
Mikkel Schou, el-guitar
 

Entré 50 kr

Koncerten er realiseret med produktionsstøtte fra Dansk Komponistforening/KODA. Værket er realiseret med støtte fra Slots og Kulturstyrelsens “Pulje til kunstnerisk sommeraktiviteter i Danmark”. En særlig tak til Christianshavns Beboerhus og Bruno Modesto Leal.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.